Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiat vrea sa finalizeze achizitionarea Chrysler in 2014

Fiat vrea sa finalizeze achizitionarea Chrysler in 2014


Fuziunea dintre Fiat SpA si Chrysler Group LLC se va finaliza anul viitor, dupa ce producatorul auto italian va ajunge la un acord de pret privind restul participatiei pe care inca nu o detine la Chrysler, a declarat Sergio Marchionne, seful aliantei Fiat-Chrysler, pentru publicatia italiana 'Repubblica', transmite Dow Jones Newswires.

'Vom rezolva asta in 2014', a raspuns Marchionne la intrebarea jurnalistului de la 'Repubblica' privind incheierea tranzactiei dintre cele doua companii auto.

Fiat si VEBA, fondul care ofera asigurari de sanatate pentru pensionarii care sunt membri ai sindicatului United Auto Workers si care detine 41,5% din Chrysler, nu au ajuns la un acord in iulie 2012 privind valoarea exercitarii optiunii de achizitionare a unui nou pachet de 3,3% din actiunile Chrysler. Fiat si VEBA s-au adresat justitiei pentru a rezolva problema.

Anul trecut Fiat SpA anunta ca vrea sa-si majoreze participatia detinuta la Chrysler Group LLC pana la 61,8% de la 58,5%, consolidandu-si controlul asupra producatorului auto american.

Fiat dispune de o optiune de a achizitiona un pachet de 40% din actiunile Chrysler detinut de VEBA, optiune care poate fi exercitata pana la finele lunii iunie 2016.

Fiat gestioneaza Chrysler din 2009, cand a ajuns la un acord cu guvernul american, iar in prezent detine 58,5% din producatorul auto american.

Sergio Marchionne a anuntat saptamana trecuta ca Fiat si-a redus pierderile in Europa in trimestrul patru din 2012. 'Rezultatele din Europa ale Fiat din acest an nu vor fi semnificativ diferite fata de 2012, deja ne-am redus pierderile in trimestrul patru', a afirmat Marchionne, confirmand obiectivul Fiat de a-si imbunatati performantele in regiune in urmatorii ani.

Cererea pentru masini noi in Europa a scazut in 2012 la cel mai redus nivel din ultimii 17 ani, afectand rezultatele financiare ale producatorilor auto, care incearca sa-si reduca costurile si productia.

Fiat a estimat ca anul trecut a inregistrat pierderi de 700 milioane de euro in Europa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1208 ori