Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiat va construi noul model 500 numai in Polonia

Fiat va construi noul model 500 numai in Polonia


Fiat vrea sa construiasca viitoarea versiune globala a modelului 500 numai in Polonia si sa opreasca fabricarea versiunii pentru pietele nord-americane la fabrica Chrysler din Mexic pana in 2015, au declarat surse apropiate situatiei pentru Automotive News Europe.

Decizia va da de lucru fabricii Fiat din Polonia, care a avut probleme de cand compania a transferat productia modelului mini Panda in Italia.

Noua versiune a Fiat 500 va fi lansata in 2015 si va fi comercializata la nivel mondial, au spus sursele.

Purtatorii de cuvant ai Fiat si Chrysler au refuzat sa comenteze. Desi arata aproape identic, actualele versiuni Fiat 500 pentru Europa si America de Nord sunt foarte diferite din punct de vedere structural.

Construirea unei versiuni globale unice a Fiat 500, la o singura fabrica, va permite Fiat sa evite costuri duble legate de componente si echipamente, asa cum se intampla in prezent.

Fiat a investit 300 de milioane de euro pentru lansarea versiunii europene a modelului 500. Chrysler, care construieste versiunea nord-americana a Fiat 500, a investit 550 milioane de dolari pentru cresterea capacitatii de productie cu 120.000 de unitati pe an la fabrica Toluca, din Mexic.

Fabricarea viitorului 500 in Polonia va creste utilizarea capacitatii la uzina din Tychy, si va elibera capacitate de productie la Toluca pentru produsele de baza ale Chrysler, a declarat Massimo Vecchio, analist financiar la Mediobanca Securities in Milano.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1249 ori
Citeste mai multe despreFiat 500 Polonia Fiat 500 model nou