Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Continental si-a marit cu 30% fabrica din Timisoara, dupa o investitie de 12 milioane de euro

Continental si-a marit cu 30% fabrica din Timisoara, dupa o investitie de 12 milioane de euro


Fabrica de componente electronice Continental din Timisoara si-a extins aria de productie si depozitul cu 5.000 de metri patrati si a inaugurat o noua cladire de birouri de peste 2.200 de metri patrati.

Investitia in extinderea zonei de productie si constructia noii cladiri de birouri se ridica la peste 12 milioane de euro si a fost necesara datorita cresterii capacitatii de productie in urmatorii ani.

"Extinderea productiei a fost necesara datorita numarului tot mai mare de produse pe care trebuie sa le livram clientilor nostri. Fabrica a cunoscut o evolutie impresionanta in cei zece ani de existenta. Am inceput cu 200 de angajati in anul 2006 si am ajuns la peste 1.300", a declarat dr. Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental.

"Investitia de peste 12 milioane de euro demonstreaza importanta pe care Continental o acorda fabricii din Timisoara. Aici s-au produs deja peste 60 de milioane de componente electronice, iar calitatea produselor si devotamentul oamenilor care muncesc aici ne-a determinat sa crestem investitia in Romania", a declarat dr. Hans-Jurgen Braun, directorul fabricilor de componente electronice Continental la nivel global.

"Continental cunoaste o crestere fara precedent la nivel mondial datorita produselor si solutiilor inteligente din portofoliu. In fabrica din Timisoara au fost produse milioane de instrumente de bord, display-uri si unitati de control a airbagului, care fac calatoriile cu automobilul mai sigure si mult mai confortabile, pentru milioane de soferi.

Fabrica din Timisoara a castigat Green Plant Silver Award in 2016, precum si Gold Automotive Award pentru zero defecte timp de un an la unitatile de control a airbagului realizate pentru Renault
", a declarat dr. Christian von Albrichsfeld, director general Continental Romania.

In perioada 1999-2015, Continental a investit 1,13 de miliarde de euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania.

Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. De asemenea, este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti.

Grupul avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajati si si-a marit echipa, in 2016, cu peste 1.000 noi membri in Romania.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 5262 ori
Citeste mai multe despreContinental fabrica Timisoara