Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Constructorii auto cer amanarea TVA-ului

Constructorii auto cer amanarea TVA-ului

Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) a cerut guvernului amanarea de la plata a 50% din taxa pe valoarea adaugata (TVA), nu numai pentru acest an, dar si pentru 2010.

"De exemplu, vrem ca jumatate din TVA-ul aferent lunii martie 2009 sa-l platim in martie 2011 si am cerut guvernului amanarea de la plata a 50% din TVA si pentru 2010", a declarat, astazi, in conferinta "Mediafax talks about auto industry", presedintele ACAROM, Constantin Stroe.

El a adaugat ca asociatia a mai cerut sprijin pentru IMM-uri, pentru producatorii de componente auto, astfel incat sa acceseze mai usor creditele, dar si sprijin pentru activitatea de cercetare si dezvoltare.

"Am incercat sa obtinem fonduri pentru inovare in 2007 si 2008, prin Programul Operational Sectorial, insa fara succes", a spus Stroe.

El a mai spus ca printre motivele pentru care firmele din industria auto nu au reusit sa obtina fonduri se numara faptul ca formatul proiectelor este prea complex, cofinantarea este scumpa si induce riscuri, iar garantarea imprumuturilor pentru cofinantari este neclara.

Potrivit lui Stroe, o buna parte din jucatorii actuali in piata auto nu vor mai exista si dupa criza financiara.

Guvernul Boc face o analiza a veniturilor bugetare


"O asemenea propunere este analizata, dar raspunsul poate proveni doar dupa ce se face o analiza exacta a modului in care sunt asigurate veniturile la bugetul de stat. Sunt de acord ca, in principiu, este o masura care vine in intampinarea problemelor cu care se confrunta industria auto pe orizontala. Sunt de asemenea constient ca bugetul de stat are nevoie de un minim de incasari pentru a-si putea asigura sustenabilitatea platilor pe care le are de facut in fiecare luna", a spus Boc.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2064 ori
Citeste mai multe despreauto plata program sprijin stroe tva