Chinezii vor Saab, cu orice pret

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 18:30
1320 citiri
Chinezii vor Saab, cu orice pret

Saab Automobile a anuntat, marti, ca discutiile cu investitorii chinezi vor continua neoficial, chiar daca memorandumul de intelegere expira chiar in aceasta zi. Companiile din China au oferit deja 100 milioane de euro pentru actiunile Saab, insa General Motors a refuzat intelegerea.

In urma cu trei saptamani companiile chineze Pang Da Automobile Trade Co si Zheijang Youngman Lotus automobile Co au semnat un memorandum cu Swedish automobile, proprietarul Saab, prin care se angajau sa achizitioneze toate actiunile Saab Automobile pentru 100 de milioane de euro, potrivit MarketWatch.

General Motors, fostul proprietar al producatorului suedez de automobile cu probleme financiare, a refuzat atunci intelegerea obtinuta de Saab. Riscul cu care Saab se confrunta in acel moment era sa piarda dreptul de a utiliza licenta GM, daca accepta schimbarea de proprietari. Fara licenta, planurile de vanzare a brandului elvetian aflat in penurie financiara, sunt compromise.

Memorandumul expira la data de 15 noiembrie, insa Swedish Automobile anunta ca va continua discutiile cu investitorii din China, fara sa mai incheie, insa, un alt contract.

"Toate partile implicare au acceptat sa continue discutiile, insa nu vor semna oficial o noua intelegere", a declarat Gunilla Gustavs, purtator de cuvand Saab Automobile.

"E vital sa gasim un proprietar pe care GM sa-l aprobe", a adaugat Gustavs.

Saab a functionat sub protectie de creditare in timp ce a incercat sa isi restructureze operatiunile pentru a doua oara dupa ce a fost scos la vanzare de care GM in 2009. Productia a fost suspendata din aprilie, din cauza lipsei de fonduri suficiente pentru a plati furnizorii si angajatii.

Saab Automobile trebuie sa prezinte un plan asupra modului in care isi va plati datoria catre creditori pana in 22 noiembrie. Mai mult, Saab ar trebui sa obtina si aprobarea pentru el, pentru a ramane in continuare sub protectia creditorilor, in timp ce isi restructureaza afacerea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#Saab vanzare, #China achizitie Saab, #GM Saab , #Piata auto