CEO Nissan: Aprecierea yen-ului ne alunga din Japonia

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 12:56
1455 citiri
CEO Nissan: Aprecierea yen-ului ne alunga din Japonia

Nissan, cel de-al doilea cel mai mare producator de automobile din Japonia, ar putea fi nevoit sa isi reduca unitatile de productie din tara, daca aprecierea yen-ului va continua, sustine Carlos Ghosn, CEO-ul companiei.

Compania, care produce 1,2 milioane de masin in Japonia, si-a revenit foarte bine dupa cutremurul si tsunami-ul din luna martie, insa Ghosn a declarat ca e dificil sa justifice continuarea investitiilor in tara, luand in considerare puterea pe care yenul a dobandit-o, potrivit CNBC.

"In ziua de astazi este foarte dificil, cand 1 dolar valoreaza aproximativ 77 de yeni, o apreciere de 50% in comparatie cu media din ultimii trei ani", a declarat Ghosn intr-un interviu acordat CNBC.

"In cazul in care aprecierea continua, ne vom confrunta in mod sigur cu o plecare in masa din Japonia in China, Thailanda, Mexic, Indonezia si alte tari", a explicat el.

In ceea ce priveste productia din SUA, Nisan si-a anuntat intentiile de a mari capacitatea de pe teritoriul american, unde fabiricile sale au functionat la capacitate mexima.

Potrivit lui Ghosn, in urmatoarele luni se va lua o decizie cu privire la modul in care se va extinde productia in SUA.

Criza din Europa marcheaza si Nissan

CEO-ul Nissan sustine ca prevede o scadere a vanzarilor companiei pe piata europeana cu o valoare intre unul si cinci procente, pentru anul viitor, tinand cont de criza datoriilor din regiune.

Nisan este in mod deosebit vulnerabila pentru ca detine 43% din Renault, a carei piata de baza este Franta.

"Urmeaza sa ne reducem inventarul la minim si ne pregatim sa ne confruntam cu o eventuala contractie, fara sa ne lasam luati prin surprindere", a declarat Ghosn.

Situatia Nissan din Europa se va echilibra, totusi, datorita vanzarilor puternice din SUA, China, India, Orientul Mijlociu si America Latina, crede CEO-ul companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Nissan productie Japonia, #Nissan pleaca din Japonia, #apreciere yen probleme , #Piata auto