Ce modele de autoturisme vor domina piata auto in 2012

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 18:52
3622 citiri
Ce modele de autoturisme vor domina piata auto in 2012

Sectorul auto este unul din cele mai competitive domenii, constructorii auto intrecandu-se in lansari si inovatii tehnologice in cadrul modelelor prezentate la numeroasele salonuri auto internationale.

Pe piata auto au loc permanent rasturnari de situatie, in 2011 General Motors redevenind lider pe piata auto mondiala, devansand Volkswagen si Toyota pentru prima oara din 2008, iar motorul de crestere al acestor companii il reprezinta succesul autoturismelor lor pe piata.

Vezi ce modele de autoturisme vor domina piata auto in 2012, potrivit estimarilor realizate de CNN.

Toyota Camry

Toyota Camry este una din cele mai bine vandute masini de dimensiuni medii din ultimul deceniu, in 2011, fiind vandute peste 300.000 de exemplare Toyota Camry doar in SUA.

Pentru a se mentine in top si in 2012, Toyota a fost reproiectata, aducandu-i-se imbunatatiri de ordin tehnic.

Nissan Altima

Nissan Altima este un alt model de masina aflat in topul vanzarilor in 2011, constructorul Nissan profitand de deficitul de productie al Honda pentru a impinge Altima in sus, iar acum mareste miza si pentru anii viitori.

Noul Nissan Altima 2013 va fi dezvaluit la Salonul Auto din New York, din aprilie, deoarece directorul executiv al companiei, Carlos Ghosn si-a propus ca in 2012 sa mareasca cota de piata a Nissan in SUA de la 8,2% la 10%.

Ford Fusion

Ford spera ca in anii urmatori va reusi sa impuna pe piata o varianta actualizata a Ford Fusion 2005,si anume noul Ford Fusion 2013.

Proiectul masinii Ford Fusion 2013 prevede ca masina sa fie dotata cu inalta tehnologie, cu cinci optiuni de propulsie, iar compania se asteapta la o explozie de vanzari la nivel mondial.

Pe piata din Romania, cota de piata a Ford este in scadere, daca in 2010 se afla pe locul opt in topul celor mai bine vandute masini din Romania, in 2011, Ford a iesit din top zece.

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata a facut senzatie pe piata auto in 2010 si ar fi fost vanduta, mult peste cele 225.000 de unitati comercializate in 2011, daca compania nu s-ar fi confruntat cu probleme in ceea ce priveste capacitatea de productie.

Cu toate astea, vanzarile Hyundai Sonata au crescut cu 15% anul trecut, insa problema este ca modelul devine invechit, iar compania nu investeste in nicio imbuntatire.

O masina Hyundai Sonata costa peste 25.000 de dolari.

Chevrolet Malibu

Chevrolet Malibu, masina produsa de General Motors, constructorul auto ce a redevenit lider pe piata auto mondiala in 2011 se afla in topul celor mai apreciate masini, recunoscuta pentru calitatea interioarelor sale si a sigurantei.

In plus, este considerata a fi o masina economica din punct de vedere al consumului de carburant.

Pentru a tine pasul cu concurenta, Chevrolet Malibu va beneficia de o varianta imbunatatita, ce va fi lansata in Europa incepand din 2012, pretul unei unitati va incepe de la 22.000 de dolari.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#piata auto 2012, #Toyota Camry, #Chevrolet Malibu, #Hyundai Sonata , #Piata auto