Care sunt cele mai puternice companii de leasing operational

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 13:28
2184 citiri
Care sunt cele mai puternice companii de leasing operational

Piata de leasing operational a inregistrat, in primele noua luni, o crestere de 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 41.500 de unitati, a anuntat miercuri Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO).

Fata de sfarsitul anului trecut, piata a consemnat un avans de 11%.

LeasePlan Romania, Porsche Mobility si ALD Automotive ocupa primele trei pozitii in acest sector, cu o cota de piata de 17% fiecare, urmate de Arval Service Lease Romania (12%) si Fleet Management Services (6,6%), potrivit datelor ASLO.

Circa 7.200 de autovehicule noi au fost inmatriculate prin leasing operational in primele noua luni, reprezentand 14% din totalul inmatricularilor de autoturisme si autovehicule comerciale usoare.

"Am sesizat o incetinire a ritmului de crestere a pietei de leasing operational la nivelul primelor noua luni. Acest rezultat a fost cauzat, pe de o parte, de faptul ca o serie de clienti si-au redus flota, fiind afectati de prelungirea situatiei economice nefavorabile, iar contractele care au ajuns la maturitate nu au fost reinnoite integral si, pe de alta parte, de perioada vacantei de vara din trimestrul trei, in care nu au fost miscari semnificative", a declarat, intr-un comunicat, presedintele asociatiei, Bogdan Apahidean.

El a aratat ca piata poate inregistra anul acesta un avans de 10% fata de 2011 si a pastrat totodata estimarea de crestere pentru anul viitor, avand in vedere ca unele firme mari decid sa-si externalizeze administrarea parcului auto prin leasing operational.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#leasing piata auto, #piata leasing operational, #leasing masini , #Piata auto