Buzau: Investitie romano-turca de peste 50 mil. de euro intr-o fabrica de parbrize

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 15:10
5601 citiri
Buzau: Investitie romano-turca de peste 50 mil. de euro intr-o fabrica de parbrize

Peste 50 de milioane de euro se vor investi la Buzau intr-o fabrica de parbrize auto de catre Trakia Cam, divizia de sticla plana a corporatiei turcesti Sisecam si compania romaneasca Glass Corp. S.A.

Aceasta investitie este destinata pentru producerea a peste 750.000 de seturi complete de parbrize pentru automobilele produse in Romania de Ford si Dacia, dar si pentru diferitele marcile asamblate in Turcia, inclusiv BMW, Renault, Hyundai sau Fiat, relateaza Agerpres.

"Vor fi create in 2013 circa 200 de locuri de munca, la care se adauga cei 136 de angajati din acest moment, iar in anii urmatori numarul acestora ar putea creasca.Vrem sa facem la Buzau cea mai mare fabrica de parbrize din Europa de Est", a declarat joi in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la primaria Buzau directorul Glass Corp S.A. Marius Neagu.

La randul sau, primarul Constantin Boscodeala a declarat ca "inainte de 1989, Buzau a avut cea mai mare fabrica de geam tras din Europa de Sud-Est".

"Traditia geamului se reia la Buzau la scara si mai mare, administratia locala va sta la dispozitia investitorilor cu scutiri de taxe si impozite si crearea de utilitati pentru ca orasul nostru sa redevina un centru de excelenta in industria sticlei", a mai spus Constantin Boscodeala.

Compania turca Sisecam detine locul patru in Europa in producerea de sticla plana si locul sase in lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#investitii romania, #investitii Turcia in Romania, #investitii industria auto, #producatori parbrize , #Piata auto