Auto: Bentley vrea clientii Maybach

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 18:04
2350 citiri
Auto: Bentley vrea clientii Maybach

Bentley vrea sa profite de oprirea productiei de automobile Maybach de catre grupul german Daimler pentru a atrage noi clienti si ar putea trimite in acest scop scrisori unor vedete sau personalitati precum actorul Samuel L. Jackson, cantaretul Jay-Z si regele Juan Carlos al Spaniei.

Daimler a anuntat in noiembrie ca intentioneaza sa opreasca productia de masini Maybach, al caror pret porneste de la 380.000 de dolari, in pofida unui sprijin neobisnuit din partea lui Jay-Z, care detine un astfel de automobil si a distrus un altul cu un taietor cu flacara si un fierastrau, intr-un videoclip lansat in urma cu patru luni.

"Retragerea Maybach este o oportunitate de afaceri pentru noi si nu o vom irosi", a declarat in aceasta saptamana directorul general al Bentley, Wolfgang Duerheimer, la Salonul auto de la Detroit.

Intre alti detinatori de automobile Maybach, considerate simboluri ale avutiei, se afla miliardarul rus Roman Abramovici si sultanul Bruneiului.

Seful Bentley a discutat deja cu unii dintre clientii Maybach si este pe cale sa scrie altora.

"Comentariile pe care le-am primit din partea acestora nu sunt foarte bune. Se simt parasiti", a spus Duerheimer.

Grupul Daimler, aflat sub conducerea directorului general Dieter Zetsche, se concentreaza pe modelul Clasa S al brandului Mercedes, urmand sa adauge de anul viitor versiuni mai scumpe pentru a include in baza de clienti si pe cei super-bogati ai brandului Maybach.

Bentley si Rolls-Royce Motor Cars, companie detinuta de BMW, spera ca proprietarii Maybach vor opta pentru propriile lor modele, Mulsanne si Phantom.

Analistii cred in sansele Bentley si Rolls-Royse de a castiga clientii Matbach

"Acesti clienti au dorit de la bun inceput modele mai exclusiviste decat Mercedes, astfel incat Rolls sau Bentley par solutia evidenta", a declarat Michael Tyndall, analist in domeniul auto la Barclays capital in Londra.

Un Rolls-Royce Phantom costa cat cel mai ieftin Maybach

Pretul Rolls-Royce Phantom, de 380.000 de dolari, este aproape de cel al celui mai ieftin Maybach.

Automobilul Maybach 62 S ales de Jay-Z costa 500.000 de dolari, excluzand elementele optionale.

Modelul Mulsanne fabricat de Bentley, al carui pret porneste de la 290.000 de dolari, include un sistem audio de 2.200 de wati, volan incalzit, ecran pentru vizionarea filmelor si, optional, un iPad in masuta picnic a canapelei din spate.

Reprezentantii Daimler au refuzat sa comenteze initiativa Bentley, dar au precizat ca renuntarea la Maybach nu va afecta oferta de componente si serviciile pentru vehiculele existente.

Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, vrea să propună un referendum cu privire la regulile de urbanism în Bucureşti. El este de părere, însă, că ideea edilului general al Capitalei,...
Creatorul Start-Up Nation, Florin Jianu, a recunoscut: "Nu-și atinge potențialul". Adrian Negrescu, tranșant: "E o problemă de viziune economică"
Creatorul Start-Up Nation, Florin Jianu, a recunoscut: "Nu-și atinge potențialul". Adrian Negrescu, tranșant: "E o problemă de viziune economică"
Dezbaterile referitoare la utilitatea Start-Up Nation continuă. Prin intermediul acestui program, Guvernul își propune să creeze mii de antreprenori, printr-un ajutor de 50.000 de euro,...
#bentley, #clienti Maybach, #Rolls Royce pret , #Piata auto