APIA: Piata auto se va revigora spre sfarsitul anului

Miercuri, 24 August 2011, ora 13:53
1283 citiri
APIA: Piata auto se va revigora spre sfarsitul anului

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) estimeaza o usoara revigorare a pietei auto din Romania la finalul acestui an, daca se mentine actualul cadru legislativ, mizand pe o reactie mai buna a potentialilor cumparatori fata de oportunitatea programului Rabla, potrivit NewsIn.

"Mentinem pentru sfarsitul anului (T4) estimarea noastra, privind o usoara revigorare a pietei, cu conditia mentinerii cadrului legislativ (taxa, 'Rabla', TVA).

Sperantele sunt legate atat de o reactie mai buna a potentialilor cumparatori fata de oportunitatea Programului de innoire al parcului auto (incert deocamdata anul viitor), dar si de oferta diversificata si generoasa a majoritatii distribuitorilor de autovehicule", se mentioneaza in comunicatul APIA.

In ceea ce priveste estimarea de revigorare a pietei auto, reprezentantii APIA au luat in calcul faptul ca in proiectul de modificare a taxei de poluare nu se prevede modificarea nivelului taxei pentru autoturismele cu norma de poluare Euro 5.

"Acesta este un aspect pozitiv prin faptul ca mentine nivelul actual si nu genereaza o 'asteptare' in piata pentru perioada imediat urmatoare, care sa duca la adancirea scaderilor", se mai spune in comunicat.

Vanzarile de autoturisme au scazut in primele sapte luni cu 14,7% fata de aceeasi perioada din 2010, la 52.249 unitati, in timp ce in iulie declinul a fost de 12,8% fata de luna anterioara, la 9.016 unitati.

Daca se adauga vehiculele comerciale si autobuzele, vanzarile totale de autovehicule au scazut in primele sapte luni fata de acelasi interval din 2010 cu 10,5%, la 61.080 unitati. In luna iulie au fost vandute 10.407 unitati, in scadere cu 11,3% fata de luna anterioara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#program rabla, #piata auto, #apia , #Piata auto