Masinile recuperate de unele firme de leasing vor fi scoase la vanzare

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 12:10
10118 citiri
Masinile recuperate de unele firme de leasing vor fi scoase la vanzare

Compania de leasing operational Fleet Management Services (FMS) va scoate la vanzare masinile recuperate de Alpha Leasing, Tiriac Leasing si AT Leasing de la clientii intrati in incapacitate de plata. Pentru aceasta actiune, FMS va deschide anul acesta un centru logistic de 3.000 de metri patrati.

"Acolo vom depozita masini pe care le scoatem la vanzare, provenite de la clientii carora le oferim servicii de management de flote sau masini care se intorc la noi in urma contractelor de leasing operational, dar poate fi masina oricui care vrea s-o vanda", a declarat directorul executiv al FMS, Daniel Ivan, ciatat de Mediafax.

El a aratat ca are deja intelegeri cu doua-trei firme de leasing financiar , respectiv Alpha Leasing, tiriac Leasing si AT Leasing, pentru a le expune spre vanzare masinile recuperate de la clienti rau-platnici, care totalizeaza circa 200 de unitati, in special autoturisme.

FMS va furniza clientilor pe acest segment de activitate, contra unei taxe de circa 50 de euro pe luna, servicii de depozitare a masinii scoase la vanzare, promovare pe site-uri web, paza, spalare, intretinere si pornirea motorului o data pe saptamana. Tariful perceput poate fi unul fix sau un comision la succes.

"Anul trecut in noiembrie, cand am gandit acest proiect, am bugetat o investitie de 80.000-100.000 de euro, insa acum nu mai e valabila aceasta suma, intrucat costurile au scazut. In iulie vom face o rectificare de buget, ocazie cu care vom recalcula la cat se va ridica investitia pentru centrul logistic", a spus Ivan

FMS ofera servicii de rent-a-car si "mini lease"

Pe langa activitatile principale de leasing operational cu servicii incluse si administrare de flote, compania si-a extins in aprilie operatiunile cu servicii de rent-a-car si "mini lease", care presupune inchirieri auto pe o perioada cuprinsa intre 3-12 luni.

Totodata, FMS intentioneaza sa preia masinile pe care firmele de leasing financiar incearca sa le relocheze, prin preluarea contractelor de leasing, urmand sa le subinchirieze pe termen lung, respectiv sa le cedeze clientilor in leasing operational.

Clientul isi vinde masina companiei de leasing, dupa care o inchiriaza de la aceasta

Anul trecut, compania a comercializat 200 de masini in leasing operational, iar pentru 2009 si-a bugetat 300 de unitati.

"La feed-back-ul pozitiv pe care il avem din partea companiilor, in urma ofertelor facute, daca s-ar decide toti sa incheie contractele, ar trebui sa semnam in doua zile pentru 80-100 de masini in leaisng operational. Deocamdata suntem intr-un stand-by avansat", a mentionat directorul FMS.

El spune ca, desi compania si-a inceput activitatea in domeniul managementului de flote, in ultimele luni nu au mai existat solicitari pentru aceste servicii, clientii cerand in special leasing operational si sale&lease-back, prin care clientul isi vinde masina companiei de leasing, dupa care o inchiriaza de la aceasta.

FMS negociaza in prezent cu un client pentru un sale&lease-back care vizeaza 150 de masini, cu o valoare totala de 1,5 milioane de euro.

Compania gestioneaza in prezent circa 2.000-2.100 de masini, in scadere de la 2.800 de unitati in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza pierderii a doi clienti care au intrat in insolventa, acestia cumuland impreuna 400 de masini, si pe fondul redimensionarii parcurilor auto ale clientilor existenti. Pentru acest an, firma estimeaza ca va ajunge la 2.500 de masini aflate in administrare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#clienti, #leasing, #operational , #Parcuri auto