Studiu: Anunturile auto pe iPhone castiga teren in 2012

Luni, 12 Martie 2012, ora 18:25
3108 citiri
Studiu: Anunturile auto pe iPhone castiga teren in 2012

Anunturile auto pe telefoanele mobile castiga teren la inceputul anului, potrivit unui studiu Autovit.

Aproximativ 28% dintre romanii care si-au scos masina la vanzare pe site-ul de anunturi auto in ultimul an au folosit aplicatia pentru iPhone sau versiunea mobila a site-ului, potrivit unui studiu realizat de site-ul de anunturi autovit.ro in perioada ianuarie-februarie 2012.

Aproximativ 30% dintre respondentii care verifica pretul automobilelor acceseaza varianta mobila autovit.ro, iar 24% dintre acestia sunt interesati sa verifice anumite caracteristici ale masinilor.

Ultimele locuri in ceea ce priveste motivele pentru care utilizatorii folosesc telefonul mobil pentru a intra pe site sunt ocupate de cei care compara (11,24%) sau salveaza anunturi (6,61%), dar si de cei care achizitioneaza automobile (9,64%).

Conform studiului, 94,44% dintre cei care isi scot masina la vanzare si care acceseaza aplicatia pentru iPhone sau versiunea mobila a site-ului sunt barbati, in timp ce femeile inregistreaza o prezenta de numai 5,56%, spre deosebire de audienta site-ului care se imparte in 60% barbati si 40% femei.

Cei mai multi dintre respondenti folosesc aplicatia pentru iPhone de cateva ori pe saptamana (16%), in timp ce 11% dintre ei o folosesc in fiecare zi.

Principalele motive pentru care o prefera sunt: utilitatea, functionalitatile disponibile, usurinta in utilizare, stabilitatea si aspectul.

Bucurestenii se afla pe locul intai in ceea ce priveste numarul celor care folosesc telefonul mobil pentru a accesa autovit.ro (11,35%).

Pozitia secunda este ocupata de catre clujeni (2,73%), dupa care se situeaza prahovenii si brasovenii (2,47%). Ultimul loc in clasament este detinut de locuitorii judetului Giurgiu (0,03%).

Respondentii care folosesc varianta mobila a autovit.ro acceseaza frecvent si site-uri de socializare (34,95%), portaluri de stiri (30,30%), magazine virtuale (24,55%) sau site-uri de E-banking (10,18%).

Ce masini prefera romanii

Conform unui studiu realizat de un alt portal de anunturi, Auto.ro, masinile germane se afla in topul detinatorilor de masini second-hand. Pe segmentul masinilor noi, Dacia se afla pe primul loc, cu modelele de dinainte de 2004, fiind preferata de catre 74% dintre respondenti, dupa aceasta urmand Renault si Skoda.

In functie de gradul de satisfactie din punct de vedere al fiabilitatii masinilor detinute, 52,4% dintre respondenti au declarat ca sunt multumiti, primii in acest clasament fiind detinatorii de Toyota, cu 72,8%, urmati de posesorii de Nissan (69,9%) si Mitsubishi 68,7%).

La capitolul nivelului de satisfactie privind costurile de intretinere, Daewoo este pe prima pozitie, cu 55,9%. Pe urmatoarele doua locuri se claseaza Skoda (50%) si Opel (49,1%).

Totodata, modalitatea de tranzactionare preferata este cea prin intermediul internetului, respectiv a site-urilor specializate, pretul si starea tehnica fiind principalii factori in luarea deciziei de cumparare.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#studiu Autovit, #anunturi auto telefoane mobile, #anunturi auto iPhone, #romani preferinte masini studiu , #Oferte auto