Ce piese de motociclete BMW poti cumpara din parcurile de dezmembrari

Joi, 30 Iulie 2015, ora 16:26
3256 citiri
Ce piese de motociclete BMW poti cumpara din parcurile de dezmembrari
Foto: splitshire.com

Daca iubesti vehiculele pe doua roti si-ti place cum torc motoarele puternice, e imposibil sa nu te numeri si printre fanii sau poate chiar printre posesorii unei motociclete marca BMW. Si cum obrazul subtire cu cheltuiala se tine, probabil ca esti la curent si cu preturile in ceea ce priveste piesele de schimb ale acestora, destul de piperate de altfel.

Tocmai de aceea, multi dintre cei ca tine apeleaza adesea la serviciile de dezmembrari moto atunci cand vine vorba despre schimbarea pieselor uzate sau care au suferit daune in urma unor accidente.

Intrucat reprezentantele oficiale ale companiei furnizeaza piese de schimb contra unor sume destul de semnificative, centrele de dezmembrari ar putea fi o idee grozava, daca esti cu adevarat cunoscator sau daca poti apela la ajutorul unui specialist care sa te ghideze in alegerea unor componente neuzate si functionale.

Daca vrei sa-ti faci o idee despre tarifele pe care le percep acesti furnizori, ti-am pregatit o lista cu cele mai cautate piese moto BMW pe care le poti achizitiona la preturi mult mai accesibile decat cele practicate de catre reprezentantul oficial. Acestea provin de regula de la motociclete accidentate sau vechi, insa unele dintre ele nu prezinta aproape deloc urme de uzura si se comporta la fel de bine ca unele noi.

Iata, asadar, care sunt cele mai cautate si, implicit, cele mai bine vandute astfel de componente si cum arata preturile percepute de catre centrele de dezmembrari moto:

Bordurile moto

In functie de modelul motocicletei pe care o conduci, pretul unui bord moto rezultat in urma dezmembrarilor poate sa te coste intre 150 si 500 de lei. Daca este, de exemplu, vorba despre un model mai vechi, precum BMW R 1200 GS, si nu te deranjeaza cateva zgarieturi capatate in urma unor avarii, poti plati si 150 de lei pentru o asemenea piesa.

Daca motocicleta ta este insa un model mai nou, iar pretentiile principale includ aspectul "ca nou", ai putea fi nevoit sa scoti din buzunar pana la 500 de lei, insa tot vei economisi fata de situatia in care ai cumpara direct de la reprezentanta, unde un astfel de bord poate ajunge si la 800 - 1000 de lei.

Cadrele pentru bord

Cadrele sunt ceva mai costisitoare decat bordurile in sine, asa ca la furnizorii de dezmembrari moto le vei gasi cu preturi incepand de la 450 de lei fara TVA pentru un model precum este BMW 1200 GS.

Pe de alta parte, pe acestea le vei gasi de cele mai multe ori in stare foarte buna, asa ca, din nou, este o afacere fata de achizitionarea lor de la reprezentantele BMW. In plus, acestea sunt componente protejate de zgarieturi de regula, deci nici aspectul nu iti va pune probleme.

Capacele pentru chiulase

Pretul unui capac pentru chiulasa pentru modelul BMW R 1200 RT poate avea un pret de pornire, in magazinele de dezmembrari moto, de 200 de lei. Acesta oscileaza in functie de uzura si poate ajunge chiar si la 350 - 400 de lei pentru modelele mai noi, insa avand in vedere ca este o piesa destul de importanta pentru siguranta ta si pentru functionarea optima a motocicletei pe care o conduci, merita din plin investitia.

In magazinele oficiale, vei gasi aceeasi piesa la un pret cu cel putin o treime mai mare decat cel practicat de furnizorii care comercializeaza piese obtinute din dezmembrari moto.

Carenele inferioare

Astfel de componente nu sunt foarte costisitoare nici in reprezentante, insa la dezmembrari le poti gasi la jumatate din pret, in stare perfecta de functionare si fara urme de uzura. Astfel, pretul unei carene inferioare pentru modelul BMW F 800 GS pleaca de la aproximativ 70 de lei si poate ajunge la 100 - 130 de lei, in functie de starea in care se afla.

Cricul lateral

Cricul este si el o piesa foarte importanta pentru orice motocicleta, iar cele originale marca BMW pot fi destul de scumpe daca sunt achizitionate din reprezentantele autorizate ale companiei. In magazinele de dezmembrari moto le poti achizitiona insa cu preturi ce pornesc de la 100 de lei. Partea buna a acestora este ca de regula se potrivesc pentru mai multe modele si sunt destul de usor de gasit la acesti furnizori.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#piese motocicleta BMW dezmembrari, #piese BMW dezmembrari, #BMW parc dezmembrari , #Oferte auto