Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Premiera in industria auto: Airbag-ul cu sistem flexibil de activare

Premiera in industria auto: Airbag-ul cu sistem flexibil de activare


Automobilul Chevrolet Cruze (model 2013), din clasa sedan-urilor compacte, include primul airbag pentru sofer prevazut cu sistem flexibil de activare, o premiera pentru industria auto.

Airbag-ul este proiectat pentru o functionare mai eficienta si pentru asigurarea unei protectii la impact echivalente celei oferite de sistemele de airbaguri mai scumpe si mai complexe.

Spre deosebire de airbag-urile cu declansare in doua trepte noul airbag inteligent cu declansare intr-o singura etapa utilizeaza un singur inflater cu putere mai mica, ce gestioneaza fortele de impact in ambele situatii de viteza, se arata intr-un comunicat al Chevrolet Romania.

Noul airbag reduce riscul leziunilor provocate de umflarea airbag-ului, permitand energiei cinetice generate de miscarea inainte a soferului sa impinga aerul in afara si sa il elimine complet.

Testele efectuate de General Motors arata demonstreaza ca noul airbag le asigura soferilor de diferite staturi o amortizare excelenta, indiferent de viteza la care are loc impactul.

Sistemul flexibil de activare a airbagului pentru sofer, prezentat pe modelul Cruze, reprezinta cea de-a doua tehnologie noua pentru airbaguri lansata de General Motors in 2013.

Noul crossover Chevrolet Traverse a contribuit la lansarea in premiera in industrie a airbagului central fata, un sistem de retinere pneumatic proiectat pentru a proteja soferii si pasagerii din fata in cazul impactului lateral ce afecteaza ocupantul masinii de pe partea opusa celei lovite.

Noile tipuri de airbag au fost dezvoltate de GM si Takata, furnizor de dispozitive de siguranta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1360 ori