Peugeot vinde 75% din actiunile Gefco numai rusilor

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 18:11
1500 citiri
Peugeot vinde 75% din actiunile Gefco numai rusilor

Constructorul auto PSA Peugeot Citroen va vinde 75% din actiunile diviziei de logistica Gefco doar companiei nationale de cai ferate din Rusia, Russian Railways.

Negocierile dintre cei doi parteneri sunt inca in curs de desfasurare, a declarat, marti, Christophe De Korver, managing director Gefco Romania.

"PSA a inceput negocieri exclusive cu Russian Railways pentru o parte din Gefco. Aceste negocieri sunt in curs de desfasurare, deci nu am mai multe informatii acum despre acest lucru. Ceea ce este sigur in acest moment este ca, daca se va intampla, s-ar putea intampla numai cu Russian Railways, nu cu altcineva", a spus Christophe De Korver.

In ceea ce priveste afacerile Gefco in Romania, Christophe De Korver a aratat ca, in opinia sa, aceasta tranzactie nu va avea niciun impact, ci, mai mult, va oferi o mai mare putere financiara.

Potrivit Reuters, PSA Peugeot Citroen a anuntat, pe 20 septembrie, ca poarta discutii exclusive cu Russian Railways privind vanzarea a 75% din actiunile diviziei sale de logistica Gefco pentru 800 milioane de euro.

Peugeot vrea sa vanda rusilor 75% din divizia de logistica, pentru extinderea acoperirii

In cadrul acordului, Peugeot va primi un dividend special de 100 de milioane de euro. Un acord final va depinde de obtinerea aprobarilor de reglementare, iar cele doua parti intentioneaza sa incheie tranzactia pana la finele anului, a declarat purtatorul de cuvant al Peugeot, Jean-Baptiste Mounier.

Peugeot a decis sa-si vanda pachetul majoritar de actiuni la cea mai profitabila divizie a sa pentru a-si consolida finantele.

In luna iulie, Peugeot a anuntat ca are de gand sa elimine 8.000 de locuri de munca si sa inchida o uzina din apropiere de Paris in conditiile in care se confrunta cu o scadere a vanzarilor pe piata auto europeana.

Peugeot restructureaza 8.000 de posturi si inchide o uzina din Franta

Gefco are 10.300 de angajati si transporta automobile Peugeot si Citroen in intreaga lume. Anul trecut Gefco a realizat vanzari de 3,8 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#Peugedot vanzare divizie logistica, #Peugeot vanzare Russian Railways, #Russian Railways negocieri Peugeot, #Peugeot vanzare Gefco , #Noutati auto