Peugeot: pierderi de 662 milioane de euro in primul semestru

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 12:31
1333 citiri
Peugeot: pierderi de 662 milioane de euro in primul semestru

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producator auto european, continua sa implementeze planurile de restructurare, pe fondul unei pierderi de 662 milioane de euro in primul semestru din 2012. Compania vrea sa-si reduca cu 10% numarul de angajati, pentru a realiza economii de 1,5 miliarde de euro pana in 2015.

La inceputul acestei luni, oficialii PSA Peugeot Citroen au anuntat planul de reducere a costurilor, ce prevede concedierea a 8.000 de angajati si oprirea productiei la uzina de la Aulnay-sous-Bois, in apropiere de Paris.

"Adancimea si persistenta crizei au afectat afacerea noastra in Europa, necesitand demararea unei reorganizari a companiei. Intelegem foarte bine cat de mult ii va afecta acest proiect pe angajatii nostri", a declarat Philippe Varin, directorul general al PSA Peugeot Citroen.

Vanzarile PSA Peugeot Citroen au scazut in perioada ianuarie - iunie 2012 cu 5,1%, la 29,55 miliarde de euro.

Pierderea neta de 662 milioane de euro inregistrata in primele sase luni contrasteaza cu profitul de 806 milioane de euro in perioada similara din 2011. Vanzarile de active au redus datoria neta la 2,4 miliarde de euro la sfarsitul lunii iunii, de la 3,4 miliarde de dolari in decembrie 2011.

Concedierile din Franta, combinate cu inchiderea fabricii Aulnay si reducerea a 6.000 de locuri de munca in Europa anuntate anul trecut, vor genera economii de 600 milioane de euro pana in 2015.

Peugeot restructureaza 8.000 de posturi si inchide o uzina din Franta

De asemenea, compania va reduce 550 milioane de euro din sumele alocate investitiilor si va genera 350 milioane de euro prin cooperarea cu General Motors Co.

Peugeot a pierdut teren in fata concurentilor de la Volkswagen AG (Germania) si Hyundai Motor Co (Coreea de Sud).

Actiunile PSA Peugeot Citroen au ajuns saptamana trecuta la cel mai scazut nivel din ultimii 26 de ani din cauza temerilor ca planul de reducere a costurilor nu va fi suficient pentru a mentine al doilea mare producator auto european pe linia de plutire.

Producatorii auto europeni se confrunta cu cel mai semnificativ declin al vanzarilor din ultimii zeci de ani, printre cei mai afectati fiind si PSA Peugeot Citroen, din cauza expunerii la Sudul Europei.

La inceputul lunii iulie, Peugeot a decis sa mareasca nivelul reducerilor financiare planificate pentru anul acesta, au declarat liderii sindicali dupa o discute avuta cu conducerea companiei.

Problemele Peugeot se adancesc: Economiile de un mld. euro nu sunt suficiente

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Peugeot reorganizare, #Peugeot plan restructurare, #Peugeot reducere costuri, #Peugeot pierderi financiare , #Noutati auto