Investitiile in brandul Mercedes au costat Daimler 13% din profit in T2

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 16:35
1979 citiri
Investitiile in brandul Mercedes au costat Daimler 13% din profit in T2

Daimler a raportat o scadere de 13% a profitului din trimestrul al doilea, la 2,24 miliarde euro inainte de dobanzi si taxe, in urma investitiilor pentru extinderea gamei de modele compacte a marcii Mercedes-Benz, ale carei vanzari au crescut la sase luni cu aproape 7%, la peste 650 mii de unitati.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania a avut un profit EBIT de 2,58 miliarde de euro.

Rezultatul din trimestrul al doilea al acestui an se incadreaza in estimarile analistilor. Vanzarile Daimler au urcat cu 10%, la 28,9 miliarde euro, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

"In aproape toate regiunile exista incertitudini economice si riscuri. Astfel, trebuie sa ramanem vigilenti, monitorizand evolutiile economice si pietele volatile", a declarat in comunicat directorul general al grupului german, Dieter Zetsche.

Dupa ce a deschis in luna martie o fabrica in Ungaria, Daimler a anuntat recent ca va dubla, la 1,2 miliarde euro, investitiile intr-o unitate de productie din Germania care asambleaza autoturisme de mici dimensiuni. Compania pregateste cinci noi modele compact pentru a recupera decalajul fata de traditionalul rival BMW.

Intre timp, cererea auto din Europa scade pentru cel de-al cincilea an consecutiv, iar producatori precum Peugeot si General Motors au anuntat inchideri de fabrici si concedieri masive din cauza capacitatii de productie prea ridicate.

Daimler a coborat anul trecut pe locul al doilea in topul producatorilor de masini de lux, fiind depasit de Audi, parte a grupului Volkswagen.

Actiunile companiei au crescut in acest an cu 6,5%, capitalizarea de piata urcand la 38,5 miliarde euro.

Daimler a livrat peste 652.000 de autoturisme Mercedes-Benz in primele sase luni, in urcare cu 6,9%.

Masinile din noua generatie Clasa A lansata de Mercedes-Benz pot fi comandate in Romania de la inceputul acestei luni.

Noua generatie Mercedes-Benz Clasa A, disponibila in Romania

Vanzarile BMW au urcat in acelasi timp cu 8,3%, la 747.000 de autoturisme, in timp ce Audi a crescut cu 12%, la 733.000 de unitati.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Daimler profit T2, #Daimler rezultate financiare T2, #Daimler rezultate financiare 2012, #Daimler investitii Mercedes Benz , #Noutati auto