Ford investeste 450 mil dolari intr-o fabrica din Thailanda

Joi, 03 Mai 2012, ora 15:43
1540 citiri
Ford investeste 450 mil dolari intr-o fabrica din Thailanda

Ford Motor Corp urmareste sa-si stabileasca in Indonezia un centru de productie, pentru a raspunde cererii solide de masini din Sud-Estul Asiei, dar Thailanda va ramane si in viitor un hub regional pe probleme de furnizare, a declarat joi Peter Fleet, presedintele Ford ASEAN (Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Est).

Peste 90% din productia Ford pentru cele 10 state din ASEAN se afla in Thailanda, unde compania americana a inaugurat joi o noua fabrica, investitia ridicandu-se la 450 milioane de dolari.

Ford are operatiuni pe scara redusa in Vietnam si Filipine.

Multi producatori auto vor sa faca din Indonezia un centrul alternativ de productie, iar Ford analizeaza optiunile pe care le are in aceasta tara, dar lipsa unei baze de aprovizionare face ca Thailanda sa ramana acum centrul regional.

"Piata din Thailanda este in continuare ceva mai mare decat cea din Indonezia, desi in scurt timp raportul se va inversa. Credem ca Indonezia are un potential ridicat si este o piata importanta pentru noi", a declarat Joe Hinrichs, presedintele Ford pentru Asia Pacific si Africa.

In trimestrul patru din 2011 Ford a inregistrat in Asia Pacific pierderi de 83 milioane de dolari, din cauza inundatiilor care au devastat Thailanda.

Ford va construi o fabrica in China

Ford a anuntat luna trecuta ca va construi o noua uzina in China, cea de-a treia din aceasta tara, in ideea de a-si creste capacitatea anuala de productie pe prima piata auto din lume pana la 1,2 milioane vehicule.

Ford a precizat ca, impreuna cu partenerul Changan Ford Mazda Automobile (o societate mixta detinuta de Ford Motor Co, Chongqing Changan Automobile Co. si Mazda Motor Corp), va construi o noua uzina in valoare de 760 milioane de dolari la Hangzhou (estul Chinei). Viitoarea uzina ar urma sa aiba o capacitate anuala de 250.000 de vehicule si va demara operatiunile la inceputul lui 2015.

De la infiintarea sa, in 1995, si pana in prezent, societatea Ford China a investit 4,9 miliarde de dolari in China.

Vanzarile globale ale Ford ar putea ajunge la opt milioane de vehicule pana in 2015

Cresterea capacitatilor de productie din China ar urma sa permita Ford sa-si dubleze vanzarile globale pana la opt milioane vehicule pe an pana in 2015. Producatorul auto american si-a propus ca in 2020 sa realizeze vanzari globale de 30 de milioane de unitati.

Ford Motor Company este prezenta si pe piata din Romania, compania sosind la Craiova (sud-vest de Bucuresti), in 2007, unde a cumparat pachetul majoritar de actiuni al Automobile Craiova si a preluat, in martie 2008, uzina Automobile Craiova.

Luna trecuta, Ford a lansat in Romania noul model B-MAX, fabricat la Craiova, care va putea fi comandat de clientii autohtoni incepand cu 23 martie, livrarile urmand sa demareze la sfarsitul lunii iulie - inceputul lunii august.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#Ford investitii, #Ford investitie Indonezia, #Ford centru Thailanda, #Ford investitie China, #vanzari ford , #Noutati auto