Fiat primeste finantare de la stat pentru exporturi mai mari in afara Europei

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 09:47
1408 citiri
Fiat primeste finantare de la stat pentru exporturi mai mari in afara Europei

Guvernul de la Roma va sprijini grupul Fiat sa creasca exporturile de masini in afara Europei. Anuntul vine dupa ce Fiat si-a reiterat intentia de a ramane in Italia, calmand astfel temerile referitoare la inchideri de fabrici si concedieri masive.

Dupa o intalnire de aproape patru ore intre premierul italian, Mario Monti, si directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, executivul a anuntat ca va forma un grup de lucru in urmatoarele saptamani.

"Fiat intentioneaza sa-si reorienteze modelul de afaceri din Italia pentru a facilita exportul de masini, mai ales in afara Europei", se arata intr-un comunicat comun, publicat la sfarsitul intrevederii.

Divizia europeana neprofitabila a Fiat este puternic dependenta de Italia, unde vanzarile de masini s-au prabusit, in contextul recesiunii, scrie Wall Street Journal (WSJ).

Spre deosebire de Germania, Franta, Spania si Marea Britanie, Italia a importat, de-a lungul timpului, mai multe masini decat a livrat la extern. Aceasta situatie a alimentat temerile ca Fiat, care controleaza producatorul american Chrysler, va parasi piata de origine.

"Directorii Fiat si-au exprimat angajamentul de a pastra prezenta industriala a grupului in Italia", a spus guvernul.

Fiat va lucra la noi modele pentru a se pregati pentru perioada de revenire din criza a Europei, a adaugat executivul.

Intalnirea dintre Monti si Marchionne a fost programata dupa ce tot mai multi lideri politici si sindicali au cerut Fiat sa-si clarifice intentiile in privinta unui plan de investitii de miliarde de euro pentru dublarea capacitatilor de productie din Italia.

Dupa ce a cheltuit putin peste doua miliarde de euro, din suma de 20 de miliarde de euro planificata pentru fabricile de masini si camioane, Fiat a anuntat ca opreste cheltuielile, din cauza inrautatirii perspectivelor pietei europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#Fiat fabrici Italia, #Fiat exporturi masini, #Fiat model afaceri Italia , #Noutati auto