Fiat a deschis prima sa uzina din China

Joi, 28 Iunie 2012, ora 12:31
1206 citiri
Fiat a deschis prima sa uzina din China

Constructorul auto italian Fiat a inaugurat joi prima sa uzina din China, facilitate dedicata productiei de vehicule pentru piata locala, incepand cu noul sedan Viaggio, transmite Reuters.

Uzina, amplasata in provincia Hunan, se intinde pe o suprafata de 730.000 de metri patrati si poate produce 140.000 de Viaggio pe an. Modelul Viaggio este un sedan compact dezvoltat pe platforma lui Dodge Dart si Alfa Romeo Giulietta.

Cu ocazia inaugurarii noii uzine, directorul general de la Fiat, Sergia Marchionne, a declarat ca Fiat va relansa marca Alfa Romeo in SUA si ulterior in China, fara a oferi insa un interval de timp.

Noua uzina din China este un pas important pentru Fiat, care controleaza constructorul auto american Chrysler, deoarece ambele companii au intrat tarziu pe piata auto din China.

In 2011, aproximativ 18 milioane de autoturisme au fost vandute pe piata chineza, cea mai mare piata auto din lume, comparativ cu 12,7 milioane in SUA. Desi ritmul de crestere a vanzarilor a incetinit in ultimii ani, firma de cercetare de piata J.D. Power estimeaza ca in 2018 consumatorii chinezi ar urma sa cumpere pana la 35 milioane autoturisme pe an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Fiat uzina China, #Fiat investitii China, #Fiat uzine, #Fiat relansare Alfa Romeo , #Noutati auto