Daimler ar putea construi automobile Mercedes impreuna cu Renault

Joi, 23 August 2012, ora 13:10
2569 citiri
Daimler ar putea construi automobile Mercedes impreuna cu Renault

Grupul auto german Daimler ar putea colabora cu partenerii sai Renault si Nissan pe segmentul asamblarii de autovehicule de pasageri marca Mercedes.

Informatia a fost oferita de Financial Times Deutschland care, fara a oferi nicio sursa, scrie ca primele masini ar putea fi construite in comun incepand din 2016 in Europa de Est si ar putea include un mic model Mercedes si automobile marca Infiniti, informeaza un articol publicat miercuri in cotidianul Financial Times Deutschland.

Alianta dintre Mercedes si Renault-Nissan dateaza din 2010, insa pana acum cele doua parti au facut schimb de platforme si motoare fara a avea operatiuni de productie in comun. Primul autovehicul produs in comun ar putea fi un mic SUV.

Mercedes produce deja automobile din clasa compact la Kecskemet (Ungaria), iar Nissan are o fabrica in Sankt Petersburg (Rusia). O decizie cu privire la acest proiect ar putea fi luata la sfarsitul acestui an.

Oficialii Daimler au anuntat ca intentioneaza sa dubleze capacitatea uzinei din Ungaria pana la 300.000 de vehicule anual in 2015.

Daimler vrea sa dubleze productia de masini la fabrica din Ungaria

Daimler a raportat o scadere de 13% a profitului din trimestrul al doilea din 2012, la 2,24 miliarde euro inainte de dobanzi si taxe, in urma investitiilor pentru extinderea gamei de modele compacte a marcii Mercedes-Benz, ale carei vanzari au crescut la sase luni cu aproape 7%, la peste 650 mii de unitati.

Investitiile in brandul Mercedes au costat Daimler 13% din profit in T2

Renault: Profit in scadere cu aproape 40%. Loganul, cea mai vanduta masina

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Daimler colaborare Renault Nissan, #Daimler modele Mercedes Renault, #Renault colaborare Daimler , #Noutati auto