Dacia va lansa 9 modele noi pana in 2017

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 17:50
5428 citiri
Dacia va lansa 9 modele noi pana in 2017

Producatorul Dacia ar putea lansa inca 9 noi modele pana in 2017, bazate pe aceeasi platforma, care va fi lansata anul viitor cu Lodgy, Popster si Logan II, preturile plecand de la 6.500 euro pentru viitorul autoturism de clasa mica, respectiv de la 12.000 euro pentru un model de clasa medie.

Toate modelele Dacia care vor aparea dupa Logan II vor fi bazate pe aceeasi platforma, care va debuta cel mai probabil in martie 2012, odata cu lansarea modelului Lodgy, un monovolum compact care va porni de la 9.500 euro si va fi construit in Tanger, Maroc, potrivit Auto Bild, una dintre cele mai importante reviste de profil din Germania, cea mai mare piata auto europeana.

Jurnalistii germani prezinta si o serie de imagini generate pe computer menite sa ilustreze designul noilor modele Dacia, in functie de masinile actuale, zvonurile venite din directia grupului Renault si trendurile de design de la celelalte modele ale grupului.

In luna noiembrie a anului viitor ar urma sa intre pe piata Logan II, cu un pret de pornire de 9.000 euro, insotit tot la sfarsitul lui 2012 de modelul Popster (monovolum, van). Pentru 2013 este programat un facelift la modelul Sandero, cu un pret de pornire de la 8.000 de euro.

Publicatia germana descrie modelul Popster drept "mai degraba un microbuz decat un minivan". Potrivit revistei, Renault considera Popster modelul care va umple golul dintre Kangoo si Master.

In 2013 ar trebui sa fie prezentat Logan Pick-Up facelift

La jumatatea lui 2013 ar trebui sa fie prezentat Logan Pick-Up facelift, urmat in acelasi an de un nou Logan MCV, care va costa de la 10.000 de euro. Noul MCV va fi prezentat anul viitor la Salonul Auto de la Geneva, va avea aproximaiv 4,5 metri lungime, 1,8 metri latime si 1,7 metri inaltime, fiind bazat pe o platforma "lungita" a actualului Logan.

In 2014, constructorul intentioneaza sa introduca doua modele Duster, un facelift (care va arata "putin mai elegant" decat modelul actual) si un pick-up, cu preturi de la 12.000 euro, respectiv 10.000 euro.

Urmasul lui Sandero ar trebui sa apara in 2015, odata cu o masina de clasa mica, denumita probabil Citadine, cu un pret de pornire de 6.500 euro.

Automobilul mic nu va "canibaliza" Renault Twingo, deoarece modelul Dacia va avea cinci usi.

In 2016, Renault ar putea produce un model Dacia Sedan

In 2016 ar urma sa complteze gama producatorului un model Dacia sedan, cu un pret de la 12.000 euro, care se va incadra in clasa medie a grupului Renault, alaturi de Megane, Laguna, Fluence si Latitude.

Urmatoarea versiune a Duster-ului ar trebui sa apara in 2017, sustine revista germana.

In privinta motoarelor, constructorul de la Mioveni pregateste doua noutati pana in 2015: o versiune de 0,9 litri cu trei clindri, pe benzina, capabila sa dezvolte 90 de cai putere si un motor de 1,2 litri cu patru clindri, de asemenea pe benzina, de 115 cai putere.

Renault urmareste sa reviziasca intreaga gama pana in 2017

Strategia Dacia-Renault este revizuirea intregii game pana in 2017, iar noua platforma va sta la baza tuturor modelelor marcii Dacia dupa lansarea Logan II.

Laurens van den Acker, designerul sef al Renault, a comentat succint strategia grupului in privinta aspectului noilor modele Dacia.

"Nu exista niciun motiv pentru care masinile ieftine trebuie sa arate ieftin. Designul Dacia se va baza pe patru puncte centrale: cool, robust, spatios si rational", a aratat el.

Nu toate modelele vor fi produse in Romania. Pentru ca la fabrica din Mioveni "nu mai este loc", modelul Lodgy si un utilitar usor inspirat dupa Kangoo vor fi construite la Tanger.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Dacia modele noi, #Renault producator modele noi, #masini noi Dacia , #Noutati auto