Dacia Dokker si Dokker Van ajung in toamna in Romania

Joi, 28 Iunie 2012, ora 17:00
2279 citiri
Dacia Dokker si Dokker Van ajung in toamna in Romania

Dupa ce noul model Dacia Lodgy abia a intrat pe piata romaneasca, doua noi modele fabricate la Tanger vor ajunge in toamna in Romania: Dokker si Dokker Van.

Dacia Dokker este un combi cu cinci locuri destinat unei utilizari mixte, care dispune de un volum al portbagajului si de o modularitate la cel mai bun nivel din categorie. Ele vor fi comercializate incepand din iunie 2012 in Maroc si din toamna anului 2012 in Europa.

Numele "Dokker" este derivat din cuvantul englezesc "dockworker" care desemneaza muncitorii care se ocupa de incarcarea si descarcarea navelor in port. El subliniaza astfel capacitatea de incarcare a acestor doua vehicule, modularitatea si robustetea lor.

Dacia Dokker se adreseaza unei clientele aflate in cautarea unui vehicul polivalent care asigura in acelasi timp transportul obiectelor voluminoase si calatoria cu familia in conditii de confort. Prin rabatarea banchetei spate se obtine un volum de incarcare de trei metri cubi, adaptat utilizarii in scop profesional. Accesul la zona de incarcare sau la locurile din spate este facilitat de cele doua usi laterale culisante vitrate.

Versiunea utilitara, Dacia Dokker Van, este o furgoneta fiabila si robusta. Capacitatile sale de incarcare se situeaza la cel mai bun nivel din segment datorita modularitatii scaunului din dreapta (Optiunea Dacia Easy Seat). Incarcarea este facilitata datorita usii laterale largi, culisante. Pentru a raspunde cat mai bine asteptarilor utilizatorilor, Dokker Van ofera numeroase posibilitati de transformare si o gama larga de accesorii.

Ca in cazul Dacia Lodgy, interiorul modelelor Dokker si Dokker Van ofera elemente de confort, moderne si practice. Ele pot dispune de sistemul multimedia "Media Nav" cu touch screen de 18 cm (7inci), sistem de navigatie, radio, conectivitate si sistem de telefonie Bluetooth. Optional sunt disponibile limitatorul de viteza si asistenta la parcarea cu spatele.

Dacia Dokker si Dokker Van sunt propuse, in functie de tara, cu 4 motorizari: noua motorizare pe benzina 1.2 TCe 115 CP, motorizarea pe benzina 1.6 MPI 85 CP, precum si motoarele diesel 1.5 dCi 75 CP si 90 CP. Cele doua motoare diesel care beneficiaza de eticheta Dacia eco2 afiseaza un consum de numai 4,5 l/100 km* si genereaza emisii de CO2 de 118 g/km.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Dacia Dokker, #Dacia minivan, #lansare Dokker Van, #fabrica Renault Tanger , #Noutati auto