Sfaturi pentru achizitionarea pieselor auto

Vineri, 14 August 2015, ora 08:00
1541 citiri
Sfaturi pentru achizitionarea pieselor auto
Foto: pixabay.com

Orice posesor de autoturism stie ca va fi pus, mai devreme sau mai tarziu, in situatia de a schimba, pe rand, cateva dintre componentele masinii pe care o conduce.

Tocmai de aceea, industria de piese auto este vesnic una infloritoare, indiferent cat de fiabile ar fi modelele de autoturisme pe care le alege cea mai mare parte din populatie, indiferent cat de priceputi si "fara antecedente" ar fi soferii care le conduc si indiferent cat de putin timp ar trece de la achizitionarea unei masini si inlocuirea ei cu o alta mai noua.

Nu trebuie sa iti imaginezi neaparat accidente infioratoare sau sa te gandesti la suprasolicitarea vehiculului. Pur si simplu, anumite piese auto ar putea fi considerate de-a dreptul "consumabile".

Pe langa asta mai intervine si neputinta de a-ti achizitiona intotdeauna o masina noua, respectiv cumpararea autoturismelor second hand. Asadar, este destul de important pentru orice posesor de autoturism sa stie care sunt cele mai bune locuri din care isi poate achizitiona componentele necesare repararii propriei masini si care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei piete de desfacere.

Iata, asadar, o descriere a celor mai comune surse de unde iti poti achizitiona piese auto:

Reprezentantele si magazinele autorizate de piese auto

Fiecare brand din industria auto cauta sa-si deschida cat mai multe puncte de vanzare, iar in cadrul acestora nu comercializeaza doar masinile pe care le fabrica, ci si piesele necesare pentru reconditionarea lor, la nevoie. Foarte multe dintre ele pun la dispozitia clientilor si service-uri specializate pentru montaj, asadar este vorba despre o adevarata piata de produse si servicii.

Care este avantajul acestor reprezentante oficiale ale brandurilor? In primul rand, ai garantia autenticitatii produselor si, daca apelezi si la serviciile de service, vei beneficia si de o garantie extinsa pentru acestea. Piesele auto achizitionate din astfel de magazine si reprezentante sunt insa de multe ori mai costisitoare, tocmai pentru ca elementul care primeaza aici este calitatea.

Centrele de dezmembrari auto

Piesele auto obtinute in urma dezmembrarilor de autoturisme provin de la vehicule fie foarte uzate, fie care au suferit accidente cu daune totale. Pe unele dintre acestea le veti putea gasi in stare foarte buna, contrar asteptarilor, iar preturile percepute de acesti furnizori sunt mult mai competitive. Dezavantajul principal al acestui tip de comert este insa acela ca este foarte posibil sa dureze destul de mult timp pana cand vei gasi componentele de care ai nevoie.

Cererea este pe zi ce trece mai mare, datorita preturilor mici de achizitie, iar resursele variaza in functie de o serie de factori pe care nu ii pot controla furnizorii, precum numarul accidentelor rutiere sau cel al posesorilor de autoturisme care decid sa le vanda, cum se spune in popor, pe bucati.

Chiar si asa, foarte multi dintre furnizori se axeaza de regula pe unul sau cateva branduri si incearca sa intre in posesia cat mai multor piese auto de la respectivul brand. Ii vei putea gasi in propriile puncte de desfacere, in targurile auto sau chiar online.

Site-urile de anunturi

Probabil ca stii foarte bine ca aici ai toate sansele sa gasesti orice iti doresti, indiferent daca este vorba despre piese auto sau despre telefoane mobile. Este foarte comod sa achizitionezi astfel, pentru ca nu trebuie sa te deplasezi, nu risti ca produsul pe care il comanzi sa nu mai fie pe stoc in momentul in care ajungi la furnizor si cel mai adesea piesele auto iti sunt livrate prin servicii postale sau de curierat.

Dezavantajul acestui tip de comert ramane insa nesiguranta. Componentele auto pe care le cumperi de pe aceste site-uri ar putea fi replici sau ar putea avea avarii care nu au fost mentionate in anunt. Pentru a te feri de astfel de surprize neplacute, ideal ar fi sa le ceri furnizorilor sa achiti ramburs doar dupa desfacerea si verificarea coletelor.

Cauta sa apelezi la firme si nu la persoane fizice atunci cand cumperi online, pentru a primi si o factura pentru produsele achizitionate, factura pe care o vei putea folosi pentru a returna articolele cumparate care nu au corespuns descrierii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#sfaturi piese auto, #achizitie piese auto, #piese auto second hand , #Masini vechi