Rabla 8: Dealerii auto se intrec in reduceri

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 09:30
1956 citiri
Rabla 8: Dealerii auto se intrec in reduceri

Demararea programului de casare, chiar si cu trei luni intarziere, reprezinta gura de oxigen de care dealerii auto aveau mare nevoie. Abia acum incepe lupta discounturilor.

Piata auto ar fi crescut inca de anul trecut daca in loc de 120.000 de vouchere "Rabla" ar fi fost tot 190.000 ca in 2010, spun jucatorii din piata auto. Acum, acestia se pregatesc de un nou sezon al vanzarilor prin programul de tichete, in care au sanse ca, pe langa achizitiile pentru flote, sa mai existe si livrari catre persoane fizice, care cumpara o singura masina.

In prima luna a acestui an aproape nicio masina nu a fost cumparata de o persoana fizica, iar in februarie doar cateva sute, potrivit jucatorilor din auto, care pana acum s-au bazat doar pe firme care continua sa achizitioneze flote.

Cu toate ca dealerii deja si-au pierdut rabdarea in martie si au lansat oferte precum "reduceri cat trei tichete remat", acum aceste discounturi pot fi cumulate cu cel de 2.700 de euro pentru a se ajunge la aproape 6.000 de euro, echivalentul unui discount de aproximativ 30%.

O campanie care pare sport extrem pentru piata auto a fost lansata de cei de la Renault Commercial Roumanie. La Dacia este promovat modelul Logan Ambiance la pretul de 4.000 de euro - valoarea reprezinta insa doar pretul "de lista" al masinii din care s-au scazut cele trei prime de casare - echivalentul a 2.650 de euro, dar la care a fost adaugat si pachetul Easy Service (care include doua revizii) in valoare de 150 de euro, fiind astfel printre foarte putinele masini promovate in cadrul programului nu doar fara niciun fel de discount, ci si cu un pachet pentru care clientul plateste in plus.

Pe de alta parte, aceeasi companie promoveaza modelul Renault Symbol de la 5.000 de euro, cu un discount de 2.500 de euro. Diferenta este ca modelul produs in Turcia este echipat cu aer conditionat, computer de bord, radio-CD, inchidere centralizata si geamuri electrice, niciuna din aceste dotari neregasindu-se pe modelul Dacia aflat la promotie.

Proprietarii autoturismelor mai vechi de 10 ani se pot adresa, incepand de joi, 5 aprilie, firmelor colectoare in vederea casarii acestora, prin programul Rabla, informeaza Ministerul Mediului.

De asemenea, incepand din 23 aprilie, se pot inscrie in program si persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, mai spun sursele citate.

Proprietarii care detin masini vechi pot casa autoturismele, pana la 19 noiembrie.

La fel ca si in 2010 si 2011, cuantumul primei de casare este de 3.800 lei, fiind exprimata printr-un tichet cu valoare nominala, mai spun cei de la Ministerul Mediului.

De asemenea, pentru achizitionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice.

Pentru acest an, Administratia Fondului pentru Mediu a prevazut un buget de 114 milioane lei care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. In ultimii doi ani, prin programul Rabla au au fost casate 305.964 autoturisme uzate si au fost achizitionate 101.766 autoturisme noi, dintre care, 40.269 de origine autohtona.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#reduceri dealeri auto rabla, #reduceri rabla 8, #conditii program rabla, #tichete rabla , #Masini vechi