Programul Rabla: Bugetul total scade, prima de casa - mentinuta la 3.800 lei

Marti, 06 Martie 2012, ora 11:52
1538 citiri
Programul Rabla: Bugetul total scade, prima de casa - mentinuta la 3.800 lei

Prima de casare a masinilor vechi, acordata prin programul "Rabla", va fi mentinuta la 3.800 lei, bugetul total va fi limitat la 114 milioane lei, cu mult sub fondurile alocate anul trecut, pentru scoaterea din uz a maximum 30.000 autovehicule, a anuntat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ministrul a mai adaugat ca bugetul ar putea fi suplimentat ulterior, in functie de cum va evolua piata.

Acesta a precizat ca in perioda imediat urmatoare va incepe selectarea REMAT-urilor si a dealer-ilor care si-au exprimat intentia de a participa la sesiunea din 2012 pentru ca in maximum doua-trei saptamani sa porneasca programul.

"Din 2010 de cand am schimbat sistemul am reusit sa casam 300.000 de masini vechi. Prin aceste tichete valorice cetatenii au reusit sa cupleze bilete si sa achizitioneze 100.000 de masini noi in acest an.

Anul acesta pornim cu un fond pentru 30.000 de masini si vom vedea pe parcurs, in functie de cum evolueaza piata", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely la sfarsitul sedintei de Guvern.

Potrivit acestuia, programul Rabla va functiona dupa acelasi model al cumularii a trei vouchere, exact ca anul trecut.

Fiecare persoana va primi un voucher de 3.800 de lei pentru fiecare masina casata, dar poate preda REMAT-urilor pana la trei masini sau poate cumpara de pe piata voucherelor astfel de tichete

624 de milioane de lei din taxa auto vor merge spre Fondul de mediu, a mai adaugat ministrul Mediului.

Anul trecut, Guvernul a alocat, in doua etape, 456 milioane lei pentru scoaterea din uz a 120.000 autovehicule, iar pana spre finalul lunii decembrie au fost casate 116.641 de masini vechi si cumparate aproximativ 40.000 de vehicule noi.

Conform ministerului, peste 300.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani au fost scoase din circulatie in ultimii doi ani. In 2010, prin programul "Rabla" au fost casate 190.000 autoturisme si achizitionate 63.000 vehicule noi, dintre care 26.000 de productie autohtona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Laszlo Borbely program Rabla, #demarare program Rabla, #prima casare, #declaratii Laszlo Borbely program Rabla , #Masini vechi