Masuri de criza: Guvernul chinez vrea mai putini constructori auto

Marti, 24 Februarie 2009, ora 11:00
1798 citiri
Masuri de criza: Guvernul chinez vrea mai putini constructori auto

Guvernul chinez vrea sa reduca numarul marilor constructori auto de la 14 la cel mult 10, prin intermediul fuziunilor, in contextul in care criza financiara mondiala face necesara urgentarea restructurarii sectorului, a anuntat o publicatie oficiala, citata de Reuters. Ziarul citat nu a prezentat calendarul programului si nici numele companiilor ce ar putea fi implicate in consolidare.

Planul, aprobat de cabinet in aceasta luna, solicita acordarea de subventii guvernamentale in valoare de 5 miliarde yuani (732 milioane dolari) in perioada martie-decembrie, pentru a sustine cumpararea de autoturisme in zonele rurale, a anuntat China Securities Journal, citand surse apropiate situatiei.

"Folosirea tuturor resurselor este normala in momentul in care piata incetineste, din moment ce se pot reduce costurile", a declarat Qin Xuwen, analist in cadrul Orient Securities. "Cred ca guvernul ia lucrurile in serios de aceasta data, avand in vedere ca piata auto, ce a inregistrat o crestere exploziva in ultimii ani, a incetinit semnificativ", a subliniat oficialul.

China a schitat o serie de proiecte pentru ajutarea industriilor, de la cea a otelului la logistica si productia bunurilor de consum, cu scopul de a le ajuta sa faca fata crizei economice din China si de la nivel mondial.

Planul auto are ca scop stabilizarea cererii de autoturisme, astfel incat vanzarile totale si productia din acest an din China sa depaseasca ambele 10 milioane vehicule si sa inregistreze o crestere anuala de circa 10% in urmatorii trei ani, a mai precizat publicatia citata.

Vanzarile totale de vehicule, inclusiv autobuze si camioane, au crescut cu numai 6,7% in 2008, la 9,38 milioane unitati, potrivit Asociatiei Chineze a Constructorilor Auto. In luna ianuarie, vanzarile au scazut cu 14,35% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Publicatia precizeaza ca Beijingul va folosi politici fiscale si masuri administrative pentru a incuraja vanzarea vehiculelor cu emisii scazute, inlocuirea masinilor vechi cu unele noi si finantarea consumatorilor pentru cumpararea de autoturisme.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#masuri, #criza, #costuri, #logistica, #consum, # China , #Masini vechi