Masini vintage, vandute la preturi record in Marea Britanie

Luni, 02 Iulie 2012, ora 17:46
3627 citiri
Masini vintage, vandute la preturi record in Marea Britanie

O serie de masini vintage reprezentative au fost vandute la preturi record intr-o licitatie organizata in cadrul Goodwood Festival of Speed din Marea Britanie. Licitatia a fost organizata de Bonhams.

Goodwood Festival of Speed a sarbatorit 20 de ani de existenta.

Mai multi colectionari si pasionati de masini vintage au profitat din plin de masinilor scoase la licitatie in cadrul Goodwood Festival of Speed. Licitatia s-a desfasurat pe data de 29 iunie 2012, iar printre modelele vandute s-au numarat un model Bentley Blower cu un singur loc, un Rolls-Royce Corgi din 1912 si un Ferrari 275 GTS Spyder, potrivit Born Rich.

Modelul Bentley Blower din 1929 a fost vandut la pretul record de 7,8 milioane de dolari, fiind cea mai scumpa masina britanica vanduta la licitatie. Masina a facut parte din colectia celebrului ceasornicar George Daniels, care cuprindea sapte autoturisme.

Potrivit adjudecatorului licitatiei, pretul ridicat platit pentru Bentley Blower reprezinta un tribut adus lui George Daniels, unul dintre cei mai mari ingineri ai secolului XX. Acesta a creat cateva dintre cele mai bune ceasuri din lume, produse manual.

Modelul Bentley Blower reprezinta atat o piesa uimitoare a curselor britanice si o mostenire impresionanta in domeniul ingineriei, cat si o realizare remarcabila. Dupa cariera sa de curse, masina a fost transformata intr-un automobil decapotabil inainte sa fie ahizitionata de George Daniels.

Oficialii Bonhams nu au oferit nici o informatie despre identitatea cumparatorului.

Un model Rolls-Royce Corgi din 1912, cunoscut si sub numele de "Silver Ghost", a fost vandut in cadrul aceleiasi licitatii la un pret de 7,3 milioane de dolari, desi initial fusese estimat la 3,2 milioane de dolari. Modelul a devenit unul dintre cele mai scumpe masini Rolls-Royce din lume.

Rolls-Royce Corgi, apreciat pentru designul sau opulent, acest model a influentat si crearea vagoanelor de cale ferata Pullman. Modelul dezvolta 40 - 50 CP.

Dupa lansarea sa, Rolls-Royce Corgi s-a impus ca cel mai bun automobil din lume.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#licitatie masini vintage, #masini vintage Marea Britanie , #Masini vechi