Decizie istorica: Masinile cu motoare diesel nu vor mai avea voie in centrul Romei

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 14:46
4245 citiri
Decizie istorica: Masinile cu motoare diesel nu vor mai avea voie in centrul Romei
Foto: CC0 Creative Commons

Primarul Romei, Virginia Raggi, a anuntat ca automobilele diesel nu vor mai avea acces prin centrul capitalei italiene incepand din 2024.

Virginia Raggi a facut acest anunt luni intr-un discurs tinut la Ciudad de Mexico, in fata femeilor primar reunite in cadrul unei initiative denumite 'Women4Climate' (femei pentru clima) si difuzat pe retelele sociale marti, la revenirea sa la Roma, transmit AFP si Reuters.

"Incepand din 2024, va fi interzisa circulatia automobilelor diesel in centrul Romei", a declarat Virginia Raggi, fara a da alte detalii.

Comentariile edilului Romei vin dupa ce un tribunal din Leipzig (Germania) a decis ca orasele pot interzice accesul celor mai poluante automobile diesel.

Potrivit statisticilor furnizate de industria auto, aproximativ doua treimi din cele aproximativ 1,8 milioane autoturisme noi vandute anul trecut in Italia au fost echipate cu motoare diesel.

Roma nu are facilitati industriale importante astfel incat poluarea aerului capitalei Italiei este cauzata de autovehiculele cu motor. Autoritatile locale au incercat pana acum sa reduca poluarea prin adoptarea unui sistem care permite circulatia alternativa a autovehiculelor cu numere pare si impare.

Vanzarile de automobile diesel sunt in scadere de mai multi ani in Europa si la nivel mondial, ceea ce constrange constructorii sa revina asupra motoarelor cu benzina si sa accelereze electrificarea vehiculelor.

In urma cu doua zile, cotidianul Financial Times a publicat un articol conform caruia producatorul auto italian Fiat Chrysler (FCA) urmeaza sa anunte in luna iunie renuntarea la versiunea diesel pentru motorizarea autoturismelor sale in 2022 din cauza scaderii cererii si costurilor crescute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#masini diesel Roma, #Roma interzice diesel , #Masini vechi