Cum stii cand trebuie sa schimbi bieleta de directie pentru a evita evenimentele auto

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 14:37
9869 citiri
Cum stii cand trebuie sa schimbi bieleta de directie pentru a evita evenimentele auto
Foto: Wikimedia Commons

Un sofer nu trebuie neaparat sa aiba cunostinte aprofundate de mecanica auto, insa ii este cu siguranta folositor sa stie cateva detalii despre piesele care fac masina sa sa functioneze impecabil. Una dintre aceste piese este bieleta de directie.

O masina are doua astfel de bielete de directie, una la roata de pe stanga si una la roata de pe dreapta. Rolul acestei piese auto este de a transmite miscarea de la caseta de directive la elementele de directionare ale rotilor.

In ceea ce priveste aspectul si componenta sa, bieleta de directie este o bara din metal la capatul cureia se gaseste un capat oscilant.

Cand trebuie schimbata bieleta de directie

Exista o serie de semne care ii dau de inteles unui sofer ca bieleta de directie este uzate si trebuie inlocuita cu una noua sau care se afla intr-o stare mai buna de functionare.

Daca observi semne de uzura pe articulatia sferica din capatul bieletei de directie, s-ar putea sa fie timpul pentru o inlocuire. Aceeasi recomandare este valabila si atunci cand observi deformari ale bieletei.

Fiecare piesa auto instalata pe masina ta este importanta si functionarea ei la parametri normali depinde foarte mult de inlocuirea la timp a componentelor uzate si de achizitionarea unora de buna calitate.

In plus, soferii trebuie sa constientizeze faptul ca piesele mai ieftine ascund de fapt o perioada de viata mai scurta si materiale de calitate slaba, care, in anumite situatii, le pot pune viata in pericol, in comparatie cu piesele originale.

Ori de cate ori observi ca este ceva in neregula cu masina ta trebuie sa te adresezi unui service auto. Poate fi vorba despre o problema minora, insa poate fi si ceva foarte serios.

In cazul bieletei de directie, daca nu o schimbi la timp, articulatia se poate desprinde de corpul ei, roata aferenta bieletei respective se rasuceste brusc, iar conducatorul auto pierde controlul asupra directiei masinii.

Bieleta de directie poate suferi modificari de forma si in urma unor socuri sau accidente, asa ca nu uita ca dupa fiecare astfel de episod sa faci o vizita la service-ul auto.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bieleta directie, #piese auto, #schimb bieleta directie , #Masini vechi