Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cel mai vechi automobil inmatriculat in Romania, la Concursul de Eleganta

Cel mai vechi automobil inmatriculat in Romania, la Concursul de Eleganta


Peste 40 de automobile de epoca, intre care si cea mai veche masina inmatriculata in Romania, vor participa la cea de-a doua editie a Concursului de Eleganta de la Sinaia care va avea loc sambata in statiunea prahoveana.

Evenimentul organizat de Retromobil Club Romania, sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, reediteaza cu automobile istorice Concursul de Eleganta si Confort organizat de Automobil Clubul Regal Roman la Sinaia in 1935.

Cele 43 de vehicule istorice care participa la aceasta a doua editie a evenimentului au fost fabricate in perioada 1903-1979 si sunt inscrise la cinci categorii.

De asemenea, in afara vehiculelor inscrise in concurs, alte cateva zeci de automobile istorice inscrise in Retromobil Club Romania vor fi expuse in curtea Castelului Peles.

La editia din acest an vor fi bifate doua premiere, respectiv prima prezentare a celui mai vechi automobil inmatriculat in Romania - Cadillac Model A Runabout - 1903 - si acordarea trofeului 'Premiul publicului', pe baza voturilor exprimate de spectatori.

Vehiculele istorice participante vor putea fi admirate la Castelul Peles, unde, in intervalul orar 10,00-16,00 vor avea loc o expozitie si o parada, si in Parcul Cazinoului din Sinaia, unde, de la ora 19,00, va avea loc festivitatea de premiere, precedata de turul orasului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2073 ori