Bonus de 5.000 de lire sterline pentru cumpararea de masini ecologice

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 13:06
1522 citiri
Bonus de 5.000 de lire sterline pentru cumpararea de masini ecologice

Soferii britanici vor primi subventii de pana la 5.000 de lire sterline pentru cumpararea de masini hibrid si electronice, dupa ce noile date arata ca schemele guvernamentale implementate sprijina revenirea sectorului auto european, arata Times Online.

Conform unor planuri ale guvernului britanic, care urmeaza sa fie publicate in cursul zilei de astazi, oficialii au luat aceasta decizie pentru temperarea costurilor initiale ridicate ale autovehiculelor ecologice, in special cele ale bateriilor acestor tip de masini.

Subventiile fac parte din planul guvernului de 250 milioane lire sterline, anuntat anterior, care are ca scop promovarea vehiculelor cu emisii scazute de carbon in urmatori cinci ani, urmand ca aprobarea acestora sa fie discutata in cadrul intrunirii de astazi a guvernului.

"Mai putin de 0,1% din cele 26 de milioane de masini din Marea Britanie sunt electrice, deci avem un potential enorm de reducere a emisiilor", a declarat secretarul transporturilor, Geoff Hoon.

In acelasi timp, cancelarul Alistair Darling ar urma sa implementeze o schema de pana la 2.000 de lire sterline pentru schimbarea masinilor vechi cu cele noi, dupa ce astfel de programe au avut succes mai ales in Germania si Franta.

Noile datel publicate astazi arata ca vanzarile de masini noi pe piata europeana au scazut cu o rata anuala de 9% in martie, sub asteptarile analistilor, ca urmare a sprijinului guvernelor acordat pentru incurajarea cumpararilor, a anuntat asociatia europeana a producatorilor auto, ACEA.


HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ecologice, # hibrid, # auto, # lire, # euro , #Masini vechi