APIA: Inlocuirea taxei auto cu un impozit anual nu este o solutie

Joi, 12 Martie 2009, ora 11:13
3103 citiri
APIA: Inlocuirea taxei auto cu un impozit anual nu este o solutie

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) cere mentinerea taxei pe poluare auto pe tot parcursul anului acesta si considera ca impozitul anual pe care Ministerul Mediului vrea sa-l introduca, in locul taxei, nu este o solutie.

"Daca avem o taxa, trebuie sa spunem ca ea va fi valabila tot anul 2009. Aceasta taxa ramane valabila si este cea pe care o cunoasteti. Anuntarea unei posibile modificari ale acesteia nu are cum sa aiba efecte pozitive", a declarat vicepresedintele Asociatiei Brent Valmar, in cadrul conferintei Mediafax Talks about Auto Industry, cu tema "Piata Auto - Strategii anticriza".

APIA considera ca este necesara stimularea cererii de vehicule noi si limitarea intrarilor tn tara a celor vechi.

"Prin schimbarea taxei in forma unui impozit anual am pedepsi foarte multi posesori de masini vechi", a spus Valmar.

El a aratat ca o alta masura necesara este imbunatatirea accesului la credite, astfel incat "sa se reporneasca motorul finantarilor si al industriei".

De asemenea, vicepresedintele APIA a facut un apel la autoritati sa sprijine industria auto, pentru ca un regres al acesteia ar afecta si alte sectoare ale economiei.

"Vorbim de investitii de miliarde de euro in retele de distributie, service, care au fost facute prin credite. Daca acesti distribuitori se scufunda, ne vom confrunta cu falimente, ei nu isi vor mai plati la timp ratele la banci sau nu le vor plati chiar deloc, si astfel sistemul bancar va fi afectat, la fel ca si industria asigurarilor si publicitatea", a zis Valmar.

Protejarea concurentei este o alta masura necesara indicata de APIA, care reclama evaziunea fiscala realizata de importurile paralele, pentru care cei care aduc masinile din strainatate nu platesc TVA.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#valmar, # apia, # taxa, # impozit, # distributie , #Masini vechi