Volkswagen pariaza pe mini SUV-uri "foarte interesante"

Marti, 08 Mai 2012, ora 12:01
2750 citiri
Volkswagen pariaza pe mini SUV-uri "foarte interesante"

Volkswagen intentioneaza sa lanseze doua noi SUV-uri compacte datorita cererii crescute pentru astfel de masini, care se vor incadra sub modelul Tiguan ca pret.

Lansarea unui SUV subcompact si a unui model mai mic, bazat pe noul Up este aproape sigura, scrie publicatia germana Handelsblatt, citata de Autonews.

Un purtator de cuvant al Volkswagen nu a confirmat modelele pentru ziar, dar a mentionat insa ca "SUV-urile sunt foarte interesante" si ca productia modulara din fabricile companiei permite combinatii multiple, insa o decizia nu a fost inca luata in acest sens.

In urma cu ceva timp, Volkswagen a planuit sa construiasca un SUV subcompact bazat pe modelul Suzuki SX4. Acesta trebuia sa se numeasca Rockton, dar incheierea aliantei dintre VW si Suzuki a intrerupt acest proiect. Acum, VW se va folosi de modelul Polo, scrie publicatia germana.

VW a facut deja public un concept de SUV, bazat pe Up, denumit Buggy Up la show-urile auto recente, iar compania spune ca feedback-ul a fost bun.

Albrecht Reimold, seful VW Slovacia, care construieste modelul Up, a declarat pentru Handelsblatt ca linia va fi extinsa cu noi variatii, dar a refuzat sa declare detalii specifice despre o versiune SUV. "Cu siguranta e o problema la care trebuie sa ne uitam", a declarat acesta.

O versiune SUV a modelului Up ar putea fi vanduta pentru mai putin de 20.000 de euro, sustine publicatia germana.

Categoria SUV-urilor mici, din ce in ce mai populara

Peste cateva luni, Opel va lansa Mokka, primul SUV subcompact al unui producator auto german. Opel spera sa vanda 50.000 de unitati anual. Francezii de la Peugeot planuiesc sa lanseze o astfel de masina anul viitor, odata cu lansarea unui hibrid in stil SUV plecat de la compactul 208.

Si Land Rover vrea sa lanseze o versiune de serie a conceptului DC100, care ar urma sa fie cel mai ieftin model din gama constructorului britanic. Initial, modelul prefigura viitorul Defender, dar Land Rover ia in considerare utilizarea unei alte platforme, astfel versiunea de serie a lui DC100 ar putea deveni un crossover care sa ofere si abilitati off-road, daca Land Rover tinteste segmentul lui Mini Countryman.

Si Hyundai vrea sa profite de segmentul SUV-urilor mici si promite sa aduca pe piata si o versiune mai mica a lui ix35. In viitorul apropiat ei vor sa lanseze un model capabil sa se bata cu deja popularul Nissan Juke. C

Segmentul acestor SUV-uri subcompacte este in continua crestere in Europa, iar toti producatorii auto vor sa exploateze acest segment si intentioneaza sa lanseze in viitorul apropiat un model competitiv.

In 2011, peste 200.000 de SUV-uri subcompacte si hibride in stil SUV au fost vandute in Europa. Analistii de la IHS Automotive estimeaza ca sectorul se va dezvolta pana la 500.000 unitati anuale pana in 2018.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#SUV Volkswagen, #masini volkswagen, #modele Volkswagen , #Masini noi