Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vanzarile Peugeot si Renault sunt in scadere

Vanzarile Peugeot si Renault sunt in scadere
Vanzarile Peugeot si Renault sunt in scadere pe piata europeana de masini noi. Anul trecut din ce in ce mai putini cumparatori de automobile din clasa mica au fost interesati de produsele celor doi constructori francezi. In schimb, Volkswagen AG si Toyota Motor Co. si-au marit cota de piata si au inregistrat vanzari mai mari.Conform Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile, vanzarile grupurilor Peugeot si Renault, au scazut cu 0,7 procente fata de anul 2004, atingand pragul de 15,2 milioane de automobile vandute. In luna decembrie a anului trecut cererea a fost de 1,07 milioane de unitati, in scadere cu 3,9 la suta.
Modelele Peugeot si Renault sunt in competitie cu Volkswagen, cel mai mare constructor din Europa, precum si cu constructorii asiatici, care au lansat pe piata modele noi de automobile. Toyota si Hyundai Motor Co. sunt in crestere evidenta atat din punct de vedere al vanzarilor cat si al productiei de automobile pe piata europeana, cea mai dezvoltata piata de automobile din lume, dupa cea americana.

Faptul ca in Germania si Franta cererea de automobile a fost mai mica a avut o influenta foarte mare asupra vanzarilor cu amanuntul la nivel european. De asemenea economia Marii Britanii a cunoscut cea mai lenta crestere din ultimii 13 ani.

Compania Peugeot a declarat ca profitul pentru 2005 a fost in declin datorita faptului ca cererea slaba pentru modelele 206 si Citroen Picasso au fortat-o sa diminueze productia si preturile. Vanzarile companiei pentru 2005 au scazut 2,9 procente pana la 2,06 milioane de unitati. De asemenea cota de piata a scazut pana la 13,5 la suta, ramanand mult in urma companiei Volkswagen care a inregistrat o cota de piata de 19,3 procente.

Sursa: www.bloomberg.com

Bloombiz.ro


Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 883 ori