Uber foloseste in premiera masini fara sofer - curse gratuite cu Volvo XC90

Vineri, 19 August 2016, ora 13:29
3683 citiri
Uber foloseste in premiera masini fara sofer - curse gratuite cu Volvo XC90
Foto: Inhabitat

Navetistii din Pittsburg vor avea parte de o experienta inedita in momentul in care vor comanda o masina prin aplicatia Uber.

Compania a realizat un parteneriat cu Volvo prin care sistemul autonom instalat pe luxosul SUV XC90 va fi testat cu calatori la bord, anunta CNN Money. Este si prima data cand americanii obisnuiti vor putea experimenta senzatiile date de o calatorie intr-o masina fara sofer.

Cele doua companii au anuntat lansarea unui proiect comun pentru dezvoltarea tehnologiei de pilotaj autonom, fondurile alocate in prima faza fiind de 300 de milioane de dolari.

In prezent, pe strazile din Pittsburg ruleaza 6 autoturisme autonome Volvo, dar pana la finalul anului vor fi 100, dupa cum a anuntat producatorul auto suedez.

Clientii Uber nu vor putea opta in mod expres pentru calatoria intr-o masina autonoma, SUV-urile fara sofer urmand sa fie distribuite in functie de algoritmii care coordoneaza procesul de preluare a comenzilor.

Avantajul este ca, in prima faza, cursele la bordul acestor autoturisme vor fi gratuite. Insa, pasagerii nu vor fi chiar singuri in masina, un copilot uman urmand sa ii insoteasca si sa preia controlul vehicului la nevoie, iar masura va fi mentinuta pana cand tehnologia va trece toate testele de siguranta in trafic.

Nu se stie cati dintre localnicii din orasul american vor fi incantati de ineditul mijloc de transport pus gratuit la dispozitia lor, in contextul in care un sodaj efectuat de Boston Consulting Group a demonstrat ca doar 48% dintre americani sunt dispusi sa incerce o masina autonoma.

Pentru calatoriile din Pittsburg, Uber va mai folosi si autoturisme autonome Ford Fusion, deja utilizate pentru cartografierea rutelor din oras.

Uber nu este la prima tentativa de a imbratisa tehnologia de pilotaj autonom pe masinile folosite in transportul calatorilor din orase, in 2015 compania semnand in acest sens un parteneriat cu inginerii din cadrul departamentului de cercetare al Universitatii Carnegie Mellon.

La mijlocul acestei luni, Uber a achizitionat si compania Otto, dezvoltata de fosti angajati Google si specializata in crearea camioanelor autonome. Cofondatorul Otto, Anthony Levandoski, a fost numit sef al departamentului de dezvoltare a tehnologiilor autonome in cadrul Uber.

Pentru angajatii companiilor de taxi din toata lumea, dezvoltarea masinilor fara sofer reprezinta o adevarata amenintare. In acelasi timp insa, autoritatile din Pittsburg au imbratisat din start ideea transportului in autoturisme autonome, primarul orasului afirmand ca acestea vor creste siguranta in trafic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#masini autonome, #SUV Volvo autonom, #UBER, #masini autonome UBER , #Masini noi