Stocul de masini recuperate de firmele de leasing se va mentine la 10.000-15.000 in 2010

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 13:34
2952 citiri
Stocul de masini recuperate de firmele de leasing se va mentine la 10.000-15.000 in 2010

Firmele de leasing din Romania vor avea pe stoc, cel putin in acest an, 10.000-15.000 masini recuperate de la clientii care nu si-au mai putut plati ratele, pe care vor incearca sa le revanda, a declarat pentru NewsIn directorul general al Impuls Leasing, Razvan Diaconescu.

El a precizat ca masinile reposedate se vand prin intermedul dealerilor, prin oferte pe paginile proprii de internet sau in strainatate. In ce priveste revanzarea acestora, seful Impuls Leasing considera ca acest proces se va derula cu mai mare usurinta in 2010.

"Dealerii de masini noi si-au cam terminat stocurile pe care le aveau la inceputul anului 2009, iar din acest an vor incepe sa vanda pe comanda", a afirmat Diaconescu, care a adaugat ca persoanele care vor sa intre repede in posesia unei masini se vor orienta catre firmele de leasing, respectiv catre parcurile de bunuri recuperate ale acestora.

Firmele de leasing care au continuat finantarile vor fi castigatoare dupa ce economia isi va relua cresterea, iar cele care au oprit finantarile desi aveau bani, au pierdut mult, apreciaza directorul Impuls.

"Nu toate firmele de leasing au continuat finantarile", a spus Diaconescu.

"Cota de piata conteaza putin in perioada de criza, insa dupa trecerea crizei va fi foarte importanta pentru companie, deoarece indica o pozitie mai buna intre companiile de leasing", a subliniat seful Impuls Leasing.

"Firmele de leasing din Romania vor incerca sa dezvolte si alte segmente de piata, pentru a compensa scaderea inregistrata de segmenul auto, care va continua sa scada ca pondere in total piata de leasing", a precizat seful Impuls Leasing.

In ce priveste piata auto pentru 2010, Diaconescu estimeaza o crestere de maximum 15%, in functie de numarul de masini si mai putin in functie de valoare, in conditiile in care romanii se vor orienta catre masini mai ieftine.

Compania Impuls Leasing si-a inceput activitatea in aprilie 2007 si este controlata de grupul elvetian Impuls Leasing International, care detine 90% din capitalul social. Razvan Diaconescu detine o participatie de 5%, iar Michael Unterguggenberger are tot 5%. 

 

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#firme, #leasing, #masini , #Masini noi