Start la Prima Masina. Vezi regulile pentru finantatori

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 10:26
2582 citiri
Start la Prima Masina. Vezi regulile pentru finantatori
Foto: comparethebox.com

Programul de stimulare a cumpararii de autoturisme noi este accesibil tuturor institutiilor de credit si IFN-urilor inscrise in Registrul Special al BNR, anunta marti Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Prin aprobarea, la jumatatea lunii decembrie, a Instructiunilor generale care reglementeaza derularea operatiunilor de garantare de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. - IFN, in cadrul Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, a fost stabilit cadrul general aplicabil finantatorilor care se vor inscrie in acest program.

In baza acestor instructiuni, finantatorii (banci si institutii financiare nebancare) sunt invitati sa transmita FNGCIMM si Ministerului Finantelor Publice cererile de inscriere in Program, nivelul costurilor totale pe care le vor aplica pentru finantarile acordate, valoarea estimata a garantiilor care urmeaza sa fie acordate in cadrul Programului, precum si angajamentul de respectare a incadrarii costului finantarii cu garantie guvernamentala in marja maxima de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni.

Ofertele institutiilor de credit, vorfi depuse cel mai tarziu pana la data de 23 decembrie 2014, ora 24.00 la sediul Ministerului Finantelor Publice si la sediul FNGCIMM SA, str. Stefan Iulian nr. 38, sector 1 Bucuresti, precum si in format pdf la adresa de e-mail: dragos.popescu@fngcimm.ro, se arata in comunicatul istitutiei.

Despre Prima Masina

Programul de stimulare a cumpararii de autoturisme noi permite persoanelor fizice achizitionarea unui autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat in procent de maxim 50%.

Beneficiarii Programului trebuie ca la data solicitarii creditului sa aiba varsta de minimum 18 ani si capacitate deplina de exercitiu, sa declare pe propria raspundere ca nu au mai detinut in proprietate un autoturism nou, sa nu inregistreze restante la plata altor credite bancare si sa nu aiba obligatii de plata restante la bugetul general consolidat.

De asemenea, potentialii beneficiari trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o polita de asigurare de tip CASCO, pe toata durata de valabilitate a garantiei.

Autoturismul, produs in spatiul intracomunitar sau provenit din import, va indeplini cel putin cerintele minime ale standardului Euro 5 si va fi achizitionat de la persoane juridice care au ca obiect de activitate vanzarea de autovehicule, la un pret de achizitie ce nu va depasi suma de 50.000 lei, la care se adauga TVA.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#start Prima Masina, #despre Prima Masina, #prima masina , #Masini noi