Sistemele de navigare prin satelit pot fi periculoase

Joi, 23 Februarie 2006, ora 04:29
1083 citiri

Sistemele de navigare prin satelit pot fi periculoase pentru soferii care "se joaca" cu aceste dispozitive in timp ce conduc, reiese dintr-un studiu realizat de Privilege Insurance. Soferii care se preocupa de sistemele de navigare in timp ce sunt la volan isi pierd concentrarea asupra directiei de mers.Studiul a mai aratat ca aceasta tehnologie moderna, in loc sa-i ajute pe soferi, poate sa le distraga atentia intr-o masura mult mai mare decat citirea unei harti la volan.

Rezultatele studiului sunt urmatoarele:

-Unu din zece soferi care au instalate pe automobil sisteme de navigare prin satelit pornesc la drum fara sa se oboseasca sa-si programeze drumul pe care il vor urma si mai mult de jumatate dintre acestia au recunoscut ca isi iau ochii de la sosea pentru a introduce datele in timpul mersului.

-Unu din opt soferi au declarat ca nu s-au obosit sa verifice un drum pe care nu il cunosteau si s-au bazat doar pe ceea ce indica sistemul de navigare.

-Din aproape 20.000 de soferi care au participat la acest studiu, 19 la suta si-au pierdut concentrarea la volan in timpul folosirii sistemului de navigare si doar 17 la suta in timpul consultarii unei harti traditionale.

-Soferii care au folosit, in timpul mersului, una dintre cele doua metode pentru a afla traseul de urmat, si-au luat privirea de la drum pentru aproximativ 10 secunde, timp in care, la o viteza de 100 de km/h, se strabate o distanta echivalenta cu doua stadioane de fotbal.

Ian Parker, directorul Privilege Insurance, a declarat: "Studiul nostru a aratat ca echipamentul de navigare prin satelit, folosit incorect, poate conduce la accidente serioase".

Masini Noi si Masini Rulate

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...