Se pregateste automobilul 100% turcesc, cu tehnologii folosite si de avioanele F-16

Joi, 05 Mai 2016, ora 17:16
7386 citiri
Se pregateste automobilul 100% turcesc, cu tehnologii folosite si de avioanele F-16
Foto: Youtube

Masinile autohtone pe care Erdogan vrea sa le produca in Turcia ar putea beneficia de tehnologia folosita in acest moment la avioanele americane de vanatoare F-16.

Anuntul a fost facut de ministrul Stiintei, Industriei si Tehnologiei, Fikri Isik, in cadrul unui interviu acordat cotidianului Daily Sabah. Oficialul turc a afirmat ca deja se lucreaza la adaptarea sistemelor de control la proiectul noii masini "Made in Turkey".

In 2016, Consiliul de Cercetare in Stiinta si Tehnologie din Turcia, TUBITAK, avea in plan testarea a trei variante de automobil 100% turcesc. Numai ca planurile par sa se indrepte intr-o directie surprinzatoare, dupa cum a admis ministrul Isik, care a precizat ca proiectul a intrat intr-o noua faza.

"Sa presupunem ca nu reusesti sa pastrezi distanta corespunzatoare fata de celelalte masini aflate in trafic, ceea ce creeaza o situatie de risc. Gratie acestei tehnologii, vehiculul poate simti pericolul intr-un timp mult mai scurt decat o masina cu tehnologia din prezent si poate reactiona in consecinta de cauza. De acum vom putea folosi expresia 'automobil turcesc' incepand de maine", a explicat oficialul din guvernul de la Ankara.

Referitor la esecurile anterioare inregistrate de Turcia in crearea unei marci proprii de automobile, Fikri Isik a explicat ca repetarea greselilor din trecut este exclusa. "Pentru acest proiect purtam discutii atat cu investitori locali, cat si straini", a spus ministrul.

Conform declaratiilor sale, inginerii din cadrul Tubitak au inceput inca din 5 mai sa modifice sistemul de operare care asigura controlul avionelor F-16 pentru a-l adapta unei masini cu caracteristici smart.

Ministrul Isik crede ca aceasta tehnologie va permite un mai bun control al vehiculului, va creste siguranta in trafic si va imbunatati consumul de carburant al masinii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#automobil Turcia, #tehnologie avioane F16, #masini smart , #Masini noi