Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, Polonia, Ungaria si Cehia sunt tarile cu cele mai multe achizitii de masini noi in ianuarie

Romania, Polonia, Ungaria si Cehia sunt tarile cu cele mai multe achizitii de masini noi in ianuarie
In Romania, in ianuarie 2008, s-au cumparat aproape 30.000 de autoturisme noi, cifra achizitiiei crescand cu 34,5% fata de anul anterior, desi trendul in UE a fost unul de scadere, informeaza, vineri, asociatia Producatorilor Europeni de automobile (aCEa).

In ianuarie 2008, in Uniunea Europeana s-au inregistrat cu 0,3% mai putine autoturisme decat in ianuarie 2007, fiind cumparate aproximativ 1.309.000 unitati fata de peste 1.312.000 in prima luna a anului trecut. Scaderea usoara este pusa pe seama unei piete a vanzarilor mai slabe cu 1,6%, in ianuraie, in zona euro, in timp ce piata vanzarilor auto a ramas dinamica in restul statelor membre, inregistrandu-se o crestere de 20,1%.

In randul noilor state membre, pentru a patra luna consecutiv, inregistrarile de masini noi au crescut cu mai mult de 10%, atingand, in februarie 2008, o crestere de 20,1%, mai informeaza aCEa. Cea mai dinamica piata a fost Lituania, care a inregistrat cea mai mare crestere fata de ianuarie 2007 - 55,2% - urmata de Slovacia, 36,6%, Romania, 34,5% si Polonia, 24,6%. in cifre absolute, insa, cele patru piete care conduc in clasament sunt Romania, Polonia, Ungaria si Cehia, toate inregistrand peste 10.000 de masini noi, mai putin Romania si Polonia care au achizitionat aproape 30.000 de unitati.

Intre cele cinci mari piete din vestul Europei, doar Germania a inregistrat mai multe masini decat anul trecut, cu o crestere de 10,5%. Pentru ca majorarea TVa a contribuit la incasari slabe pe piata auto, in 2007, Germania a inregistrat, totusi, in ianuarie, al doilea cel mai mare volum de vanzari din ultimii cinci ani.

In Marea Britanie, masinile noi au scazut cu 2,1%, in Franta, cu 5,6%, in Italia, cu 7,3% si in Spania, cu 12,7%. aceste scaderi ar putea fi generate, spun cei de la aCEa, de criza creditelor pe piata internationala, ce a afectat consumul si increderea cumparatorilor. aproape jumatate din statele zonei euro au inregistrat scaderi ale vanzarilor auto.

NewsIn

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2156 ori