Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania nu a avut pana in prezent o piata a autovehiculelor rulate

Romania nu a avut pana in prezent o piata a autovehiculelor rulate

Romania nu a avut pana in prezent o piata a autovehiculor rulate, deoarece vanzarile de unitati noi mergeau bine, iar dealerii trebuie sa dezvolte puternic operatiunile cu masini la mana a doua, ca parte importanta a afacerilor lor, potrivit unui director al importatorului Peugeot, Trust Motors. 


"Noi trebuie acum sa dezvoltam o piata care ne-a lipsit, pentru ca nimeni n-a fost interesat sa o construiasca, deoarece vanzarile de vehicule noi mergeau foarte bine", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul de marketing si comunicare al Trust Motors, Radu Cristian, potrivit Mediafax.


El a adaugat ca o piata de 140.000 de autovehicule noi in Romania, care ar insemna o scadere de 55%, nu va determina dealerii "sa faca horticultura", dar va reorienta activitatea acestora si catre activitati care pana acum nu erau luate in calcul.


"Afacerea corecta este cea completa. (...) Daca este mai profitabil sa vinzi masini second-hand decat noi... raspunsul este si da si nu, deoarece fiecare tip de vehicul implica riscuri de cost specifice", a spus Cristian.


Astfel, o masina rulata care sta pe stoc mai multe luni se devalorizeaza mai puternic decat una noua si are nevoie de inlocuirea consumabilelor.


Trust Motors urmareste sa-si dezvolte semnificativ afacerile cu masini rulate, apreciind ca actualele conditii de piata sunt favorabile. acestui segment.


"Piata neprofesionista de masini se adreseaza celor care cumpara cash, ori in acest moment disponibilitatea de cash este mica. Nu pot fi finantate masinile second-hand din piata gri. (...) Am intalnit clienti care cauta finantare, nu masina", a declarat oficialul Trust Motors.


Compania asigura finantare pentru un automobil nou sau rulat, indiferent de veniturile solicitantului, cu conditia unui avans de 20-25%.


Cristian a adaugat ca preturile masinilor rulate din sistemul de comercializare organizat nu vor fi mult diferite de cele de pe piata libera, deoarece prin practicarea unor preturi mari dealerii nu ar putea supravietui.


Trust Motors vrea sa elimine stocurile de masini cu an de fabricatie 2008 si va practica, in perioada urmatoare, preturi agresive.


Tinta de vanzari pentru acest an este de 5.800 de automobile si vehicule comerciale, in scadere cu 55% fata de anul trecut, in ritmul pietei.


Astfel, Peugeot si-ar conserva cota de piata de 4,1% consemnata in 2008.


In ceea ce priveste comertul cu masini rulate, vanzarile pe anul trecut au totalizat 520 de unitati, iar pentru acest an oficialii Trust Motors asteapta un volum de cel putin 1.250 de masini, in crestere de aproape 2,5 ori.


Pentru 2010 compania estimeaza livrarea a cel putin 1.500 de masini rulate.


Vanzarile de automobile noi din Romania au scazut cu 21,3% in august fata de luna anterioara, la 9.607 masini noi, si cu 53,5% in primele opt luni fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 92.428 unitati, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.


Inmatricularile de automobile noi au cazut cu 59,4% in primele opt luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 81.857 unitati, iar inregistrarile de masini rulate au avansat cu 8,1%, la 152.620 unitati, conform Directiei Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor.


In primele opt luni ale anului trecut au intrat in circulatie 201.915 masini noi si 141.153 automobile rulate.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1540 ori