Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Renault Altica Concept

Renault Altica Concept
Renault debuteaza in 2006 cu Altica, un concept original si futuristic, o viziune originala asupra break-urilor cu tenta sportiva si totusi practice in exploatare. Stilistii constructorului francez au reusit sa deseneze un break confortabil, numai bun pentru calatorii, cu un aspect exterior sportiv, apropiat de cel al coupe-urilor, accentuat si de forma si dimensiunile suprafetelor vitrate si de caroseria vopsita in doua nuante.La interior, sportivitatea este preluata de linia scaunelor individuale, iar plafonul transparent si geamurile laterale-spate stil mozaic fac bariera dintre interior si lumea de afara sa fie aproape inexistenta.
Surprinzator pentru un break, dar firesc pentru un automobil sportiv, usile sunt cu deschidere "fluture" si de dimensiuni mari, pentru ca, fiind doar doua, trebuie sa asigure un acces facil si pentru pasagerii din spate. La fel de usor se poate ajunge la portbagaj, printr-o usa cu deschidere dintr-o parte.

Surprizele se continua la interior cu bordul care dispune de un mecanism de ajustare a comenzilor, in functie de sofer, imediat ce acesta a luat loc pe scaun. Pe bord, parametrii de rulare (viteza, turatie) sunt afisati pe un display high-tech, in doua moduri, "confort" si "sport". In modul "confort" viteza este afisata in centrul ecranului, iar pe margine este afisata viteza legala. Daca se depaseste aceasta viteza fondul ecranului devine rosu. In modul "sport" viteza este afisata in continuare in mijlocul ecranului, dar pe margine apar valorile turatiei si presiunii turbinei.

Spatiile de depozitare sunt destul de numeroase, asa cum ii sta bine unui automobil "de drum lung", iar prin rabatarea scaunelor din spate Altica se transforma intr-un coupe sportiv cu 2 locuri si un impresionant spatiu pentru bagaje de 1.300 litri.

La o lungime de 4,27 metri si o latime de 1,83 metri, Altica ofera performante remarcabile. Avand un centru de greutate coborat si propulsat de cel mai bun turbodiesel din clasa sa, un 2.0 dCi de 177 CP, Renault Altica se comporta ca un adevarat automobil sport, accelerand de la 0 la 100 km/ora in doar 7,5 secunde. Rotile din fata sunt cuplate la o cutie de viteze cu sase rapoarte, fructificand cei 380 de Nm de cuplu in cel mai optim mod.

Consumul redus de combustibil (5,3 litri la 100 km) este nu doar efectul motorizarii foarte economice, ci si al unui sistem aerodinamic amplasat in partea posterioara, patentat de Renault si denumit "Syntetic Jet". Acesta controleaza activ separarea curentilor de aer din spate, in functie de viteza de rulare a masinii.

In fine, o alta tehnologie de ultima ora incorprorata in acest concept se regaseste la farurile cu LED-uri, furnizate de Valeo. Iluminarea este adaptata (dozata si directionata) in functie de conditiile si viteza de rulare, confortul optic si vizibilitatea fiind comparabile cu cele ale luminii de zi.

Pentru mai multe poze click aici
  Masini Noi si Masini Rulate


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 933 ori