"Rablele" din Germania, vandute in Europa de Est

Joi, 06 August 2009, ora 12:51
1804 citiri
"Rablele" din Germania, vandute in Europa de Est

Circa 50.000 de masini care trebuia sa fie casate in Germania, prin programul de innoire a parcului auto, au ajuns sa fie vandute in tari din Europa de Est si Africa, prin intermediul unei retele infractionale, informeaza Financial Times.

Programul "Rabla" din Germania a reusit, teoretic, sa scoata din uz si sa caseze circa 1,7 milioane de masini mai vechi de noua ani, insa serviciul de cercetare al infractionalitatii (BDK) din cadrul Politiei a anuntat ca 5-10% dintre automobile au ajuns sa fie exportate, desi figurau ca fiind masini casate, precizeaza Mediafax.

Vicepresedintele BDK Wilfried Albishausen a declarat ca programul de innoire a parcului auto a fost introdus fara ca autoritatile sa tina cont de faptul ca retelele de crima organizata detin metode de procura masini destinate casarii si de a le exporta.

Agentia guvernamentala Bafa, care gestioneaza programul de innoire a parcului auto, s-a aratat surprinsa de cifrele avansate de BDK si sustine ca nu a stiut de amploarea ilegalitatilor.

"Politia ne-a alertat pentru cateva cazuri", a declarat purtatorul de cuvant al Bafa.

Ministrul de finante din Germania, Peer Steinbrück, a promis ca va demara o ancheta in acest caz.

In Germania prima de casare este 2.500 de euro, iar programul "Rabla" local a reusit sa creasca vanzarile de masini noi cu 30% la sapte luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in pofida crizei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Deficitul De Cont Curent, In Creștere În primele 2 luni ale anului 2024, România a înregistrat un deficit de cont curent în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent,...
Închirierea auto pe termen lung vs pe termen scurt: care este cea mai bună opțiune pentru tine?
Închirierea auto pe termen lung vs pe termen scurt: care este cea mai bună opțiune pentru tine?
Ești în căutarea unei modalități flexibile și convenabile de a-ți extinde călătoriile? În acest context, mașinile de închiriat reprezintă o soluție flexibilă, chiar convenabilă, fie...
#analiza, #auto, #fiat, #logan, #masini, #rabla , #Masini noi