Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Programul "Rabla" nu e pentru toata Spania

Programul "Rabla" nu e pentru toata Spania

Cei 2.000 de euro promisi de Zapatero ca ajutor la cumpararea unui nou autoturism vor fi doar 1.500 in acele comunitati in care guvernele autonome nu aproba acordarea suma de 500 de euro, care le revine de plata.

Ministerul Industriilor a redus ieri, de la 2.000 la 1.500 de euro, suma promisa ca ajutor la cumpararea unui nou automobil. Guvernul spaniol a putut garanta doar acordarea sumei de 500 de euro din partea statului ?i a celei de 1.000 de euro de la producatori. Restul de 500 de euro trebuie acordat de guvernele comunitatilor autonome, insa, deocamdata, decizia de a acorda sau nu subventia ramane la latitudinea fiecarei comunitati.

Potrivit ziarului Adevarul, comunitatile Andalucia, Asturia, Aragon si Cantabria au fost de acord cu platirea partii de 500 de euro care le revine. Madridul s-a declarat impotriva. Comunitatea Valenciana va mentine bonificatiile pentru impozitul de inmatriculare, iar Catalunya si Galicia vor decide astazi.

Guvernul spaniol a decis miercuri acordarea unei prime de casare a automobilelor vechi, in valoare de 2.000 de euro, pentru a stimula achizitia de masini noi.


Producatorii auto au solicitat, de mai multe luni, acordarea unor ajutoare directe pentru incurajarea achizitiei de automobile, in conditiile in care recesiunea a afectat puternic vanzarile.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1508 ori
Citeste mai multe desprerabla spania subventie suma