Programul "Rabla" in varianta spaniola

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 12:57
1442 citiri
Programul "Rabla" in varianta spaniola

Printre masurile de relansare a economiei, guvernul spaniol a decis acordarea unei prime de casare a automobilelor vechi, in valoare de 2.000 de euro, pentru a stimula achizitia de masini noi, transmite AFP.

"Am propus un plan de stimulare directa a vanzarilor de masini", a declarat premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero in timpul discursului asupra starii natiunii sustinut in Parlament, preluat de Mediafax.

El a precizat ca prima va fi de 2.000 de euro, suportata de guvern si regiuni, cu cate 500 de euro fiecare, si constructorii auto, cu diferenta de 1.000 de euro.

Producatorii auto au solicitat, de mai multe luni, acordarea unor ajutoare directe pentru incurajarea achizitiei de automobile, in conditiile in care recesiunea a afectat puternic vanzarile.

Inmatricularile de masini noi din Spania au scazut in aprilie cu 45,6%, fata de intervalul similar din 2008, potrivit Asociatiei Nationale a Producatorilor de Automobile.

Programul primei de casare va intra in vigoare la 1 iunie si va dura un an, fondurile bugetare alocate fiind de 100 de milioane de euro. Zapatero a prezentat totodata o serie de alte masuri menite sa atenueze criza economica.

Astfel, premierul a anuntat reduceri de impozite pentru companiile mici, stimulente fiscale pentru dezvoltarea pietei spatiilor destinate inchirierii, precum si crearea unui fond pentru dezvoltarea durabila, in valoare de 20 de miliarde de euro.

Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung
Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung
Samsung a anunțat recent Galaxy Z Flip 6 și Z Fold 6, iar Google a confirmat că funcția Circle to Search va fi disponibilă pe ambele telefoane. Totuși, există o limitare notabilă pe un...
Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
Ideea ca China să depășească Statele Unite pentru a deveni cea mai mare economie din lume a fost o fixație pentru politicieni și economiști de zeci de ani. Mai mulți experți au analizat...
#casare, #prima, #spania , #Masini noi

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. Cum ”fentezi” radarele fixe atunci când pleci cu mașina în vacanță peste hotare. Metodele ingenioase aflate la limita legii VIDEO
  2. Greșeala pe care o fac mulți șoferi atunci când spală mașina. Ce accesoriu trebuie aruncat imediat
  3. Cât costă o noapte de cazare la cele mai scumpe hoteluri din Mamaia. Ce tarife a stabilit Gică Hagi, la hotelul său de lux
  4. Cum se conduce pe caniculă. Ce e absolut important să faci înainte de a te urca la volan
  5. Câți bani a câștigat în 2023 Mugur Isărescu, guvernatorul Bănci naționale, din salariu și pensie
  6. Un oraș aflat la 8.700 de km zguduie lumea: Toate produsele se scumpesc, cel mai grav blocaj de la pandemie
  7. Surpriza mașinilor viitorului anunțată de cea mai mare companie din lume: ”Americanii și chinezii nu merg în direcția asta”
  8. Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard de lei. Din ce afaceri a câștigat cei mai mulți bani
  9. Panică la un gigant mondial al industriei „junk food". Cât de mult au scăzut vânzările
  10. Un mare producător de mașini electrice și-a majorat profitul de 20 de ori de la intrarea pe piața românească