Peste un milion de masini noi vandute in Marea Britanie, in iunie

Joi, 04 Iulie 2013, ora 13:55
2216 citiri
Peste un milion de masini noi vandute in Marea Britanie, in iunie

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au crescut cu 13,4%, la 214.957 unitati in iunie - pentru a 16-a luna consecutiv - a anuntat joi Asociatia producatorilor si comerciantilor de automobile din Regatul Unit (SMMT).

Inmatricularile de autoturisme noi in Regatul Unit au depasit nivelul de un milion in iunie, iar in primul semestru din 2013 s-a inregistrat un avans de 10%, la 1.163.623 unitati, transmit site-ul StockMarketWire.com si Reuters.

Modelul cel mai bine vandut a fost Supermini Ford Fiesta.

"Sprijinite de o cerere solida a sectorului privat, piata masinilor noi a inregistrat in iunie a 16-a crestere succesiva, datorita ofertelor competitive ale dealerilor si a celor mai eficiente tehnologii de reducere a emisiilor. Desi inca exista potentiale dificultati, cresterea robusta sugereaza ca piata va avea o evolutie mai buna decat in 2012", a afirmat seful SMMT, Mike Baunton.

Piata auto din Marea Britanie este una dintre putinele care inregistreaza crestere in UE.

In Uniunea Europeana, cererea pentru masini noi a scazut luna trecuta cu 5,9%, ajungand la 1.042.742 unitati. In termeni absoluti, este cel mai scazut nivel inregistrat in luna mai din 1993, cand inmatricularile de autoturisme noi au fost sub un milion.

In cazul marilor piete auto din Europa, in luna mai inmatricularile au scazut cu 2,6% in Spania, cu 8% in Italia, cu 9,9% in Germania si cu 10,4% in Franta, in timp ce in Marea Britanie s-a inregistrat un avans de 11%.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#masini vandute Marea Britanie, #vanzare masini noi Europa, #piata auto UE , #Masini noi