Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noile reglementari privind achizitia masinilor noi discutate de APIA si CC

Noile reglementari privind achizitia masinilor noi discutate de APIA si CC
Potrivit Consiliului Concurentei (CC), reprezentantii institutiei si cei ai Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA) au analizat noile reglementari privind evaluarea contractelor incheiate pe piata automobilelor noi. De asemenea, s-a mai discutat si reglemenatarile privind a piesele de schimb si a serviciilor de reparatie si intretinere destinate acestora.

De la inceputul anului viitor va incepe evaluarea acestor contracte.

Contractele urmeaza a fi reanalizate in baza noului Regulament privind aplicarea art. 5 alin. (2) din Legea concurentei nr. 21/1996 in cazul intelegerilor verticale din sectorul autovehiculelor din 29 martie 2004, publicat in Monitorul Oficial nr. 280 din 31 martie 2004.

Noul regulament preia prevederile Regulamentului (CE) nr. 1400/2002 privind aplicarea art. 81 (3) din Tratatul CE la categorii de intelegeri verticale si practici concertate in sectorul autovehiculelor.

Colaborarea dintre Consiliul Concurentei si APIA urmareste familiarizarea actorilor prezenti pe piata auto din Romania cu noile prevederi in domeniu.

Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 821 ori