Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Masinile mari (SUV) nu sunt atat de sigure pe cat par

Masinile mari (SUV) nu sunt atat de sigure pe cat par

Potrivit unui studiu realizat in Statele Unite, pentru copii nu este mai sigura o calatorie intr-un SUV decat una intr-un automobil obisnuit, mai ales datorita riscului de a se accidenta in cazul unei rasturnari. Cercetatorii spun ca astfel mitul A"mai mare inseamna mai sigurA", care a sporit popularitatea SUV-urilor in randul familiilor, este spulberat.Doctorul Dennis Durbin, medic pediatru care a luat parte la acest studio, a declarat pentru ziarul A"PediatricsA" urmatoarele: A"Nu spunem ca sunt mai proaste sau ca sunt automobile de o calitate indoielnica. Incercam sa combatem opinia generala conform careia lumea crede ca sunt mai buneA".

Cercetatorii au luat in considerare aproximativ 4000 de accidente care au avut loc intre 2000 si 2003, in care au fost implicati copii pana in 16 ani. Rata de accidentare a copiilor a fost de aproximativ 1,7 la suta si pentru autoturisme si pentru SUV-uri.

In cercetare s-au luat in considerare doar autoturisme mai noi de 1998 si SUV-uri cu airbag-uri de generatie mai veche.

Cel mai important rezultat a fost acela ca numarul de SUV-uri care s-au rasturnat a fost de doua ori mai mare decat al automobilelor obisnuite. Conform studiului in accidentele care au avut ca urmare rasturnarea automobilului a existat un numar mult mai mare de copii accidentati.

Vanzarile de SUV-uri au crescut cu 250 de procente incepand din 1995 pana in 2002.

In ultima vreme, producatorii de automobile au inregistrat progrese deosebite in domeniul tehnologiei sigurantei, Controlul Electronic al Stabilitatii fiind un exemplu graitor.

Eron Shosteck, purtator de cuvant al Confederatiei Producatorilor de Automobile, a declarat ca A"Automobilele SUV poseda un exceptional record de siguranta si sunt mai sigure sau cel putin la fel de sigure ca celelalte autoturisme in majoritatea accidentelorA".

Bloombiz.ro

Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 958 ori